Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος

Δελτίο Τύπου

Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε μουσεία και χώρους αρμοδιότητάς μας

Α) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα μέσω ειδικά κατασκευασμένης ράμπας και ανελκυστήρα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους σε χώρο υγιεινής για ΑΜΕΑ, ενώ στο μουσείο διατίθενται δύο αμαξίδια για άτομα με αδυναμία στην κίνηση.

Για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών και των συνοδών τους, το Μουσείο παρέχει τη δυνατότητα απτικής ξενάγησης η οποία περιλαμβάνει την ψηλάφηση επιλεγμένων εκθεμάτων και ενημερωτικό κείμενο σε γραφή Braille. Την ξενάγηση πραγματοποιούν οι συντηρητές της Εφορείας μας.

Β) Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνα, τον θησαυρό των Αθηναίων και στο αρχαία θέατρο με τη χρήση ηλεκτροκίνητου οχήματος, το οποίο χειρίζεται μόνιμος αρχαιοφύλακας.

Επίσης, για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών, έχουν τοποθετηθεί επεξηγηματικές πινακίδες σε γραφή Braille σε δώδεκα σημεία του αρχαιολογικού χώρου.

Επίσης, τόσο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου όσο και στο μουσείο των Δελφών διατίθενται σε γραφή Braille το εποπτικό υλικό του χώρου και του μουσείου αντίστοιχα.

Γ) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα στο ισόγειο του κτιρίου μέσω ειδικά κατασκευασμένης ράμπας.

Για την εξυπηρέτηση των με μειωμένη όραση επισκεπτών και των συνοδών τους, το Μουσείο παρέχει τη δυνατότητα ψηλάφησης επιλεγμένων εκθεμάτων και ενημερωτικό κείμενο σε γραφή Braille

Για την πληρέστερη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας - Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας κ.ά., οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την πολιτιστική κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.