Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ο σκοπός ύπαρξης των Πολιτιστικών Συλλόγων

Ο ρόλος του κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου είναι ουσιαστικός, ενωτικός και στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια όλων των μελών του. Είναι ένα μονοπάτι επικοινωνίας των μελών με τις ρίζες τους, με τη γενέτειρά τους. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας των μελών με τον πολιτισμό, με τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Σημαντικό ρόλο έχει επίσης η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων, προκειμένου έτσι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την από κοινού δραστηριοποίηση, έτσι ως να αναδειχθούν καλύτερα ο πολιτισμός και η παράδοση μας, μέσα στα πλαίσια των οποίων θα έχουν πρόσβαση όλοι μας και δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί., σεβόμενοι όμως όλοι μας τους κανόνες που υπάρχουν. 
 
φωτο: Τάσος Γιαννέλος

Παράλληλα ο κάθε σύλλογος θα πρέπει να προσαρμοστεί στις κοινωνικές ανάγκες που υφίστανται σήμερα, ούτως ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι μας. Θα πρέπει να γίνει προσπάθεια προσέγγισης των νέων μας για την συνέχιση της λειτουργίας των Συλλόγων, με το να τους δώσουμε δείγματα ότι μπορούν να προχωρήσουν, με τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους οράματα.

Ζητάμε απ' όλους τους συλλόγους της γύρω περιοχής του Λιδωρικίου, τη συνεργασία, τη συζήτηση των προβλημάτων του κάθε χωριού, σε ένα τραπέζι όλοι μαζί. επί ίσοις όροις. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος απ' τον άλλο. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συνεργαστούμε και να δράσουμε για ένα κοινό σκοπό. Να πετύχουμε τους στόχους μας. Να κερδίσουμε μάχες για την περιοχή μας. Να μην είναι η Ορεινή Δωρίδα ένας τόπος λησμονημένος και εγκαταλειμμένος.

Το καλοκαίρι όλοι μας θα βρεθούμε στα χωριά μας για τις εκδηλώσεις μας που όλοι μας έχουμε να πραγματοποιήσουμε, όπως κάθε χρόνο. Ας κάνουμε ένα βήμα, μια προσπάθεια για να βρεθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.