Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Και φέτος σε εγρήγορση για την επάρκεια του νερού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Λιδωρίκι
Ταχ. Κώδικας : 330 53
Τηλέφωνο : 2266350125
Κινητό : 6948434744
e-mail : lidoriki@otenet.gr
mavrommatis.m@outlook.com

Λιδωρίκι, 7 Ιουνίου 2021



Και φέτος σε εγρήγορση για την επάρκεια του νερού


Το νερό είναι ένα ανεκτίμητο στοιχείο, για τη διατήρηση της ζωής. Αποτελεί ζωτικό πόρο, ενώ καλύπτει βασικές ανάγκες του ανθρώπου, έχει πολλαπλές αξίες, χρήσεις και λειτουργίες.

Μία δύσκολη από όλες τις απόψεις χρονιά πέρασε. Πέρσι πέραν όλων των άλλων αντιμετωπίσαμε έντονα φαινόμενα λειψυδρίας. Χάρη στην προσπάθεια όλων ανταπεξήλθαμε και αντιμετωπίσαμε τα όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν.

Οι εποχές αρχίζουν και αλλάζουν και τα φαινόμενα είναι έντονα και σύντομα με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται επαρκώς ο υδροφόρος ορίζοντας . Και αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται η προσοχή από όλους μας για την σωστή χρήση του νερού ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αναμένεται αύξηση της προσέλευσης στις κοινότητες μας.

Από τον Δήμο Δωρίδος για την αντιμετώπιση κατά το δυνατόν του παραπάνω φαινομένου, την εξοικονόμηση ύδατος αλλά και την βελτίωση της ποιότητας αυτού έχουν πραγματοποιηθεί :

  • Έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης στις περισσότερες κοινότητες του Δήμου μας, με στόχο πριν κλείσει το έτος να έχουν γίνει παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες μας.
  • Αλλαγή αντλιών και συντήρηση αντλιοστασίων με διαφορετική διαχείριση του νερού όπου απαιτείται.
  • Συντήρηση και επιπλέον ενίσχυση των συστημάτων χλωρίωσης με αυτοματισμούς για τηλε-έλεγχο ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων.
  •  Ένταξη και δημοπράτηση μεγάλων έργων σε προγράμματα Φιλόδημος Τρίτσης κλπ.
  • Καθαρισμός όλων των δεξαμενών των κοινοτήτων μας με παράλληλη καταγραφή των όποιων προβλημάτων παραμένουν για επίλυση τους.
  • Αναλύσεις για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού οι οποίες ανεβαίνουν στο site του Δήμου.
  • Online σύστημα καταγραφής των βλαβών από την υπηρεσία ύδρευσης για την καλύτερη και γρηγορότερη διαχείριση τους.


Με την συνεργασία όλων μας για την ορθή διαχείριση του ύδατος καθώς και την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της κοινότητας για το όποιο πρόβλημα τυχόν διαπιστωθεί και αυτό το καλοκαίρι θα απολαύσουμε χωρίς διακοπές όλοι το υπέρτατο αγαθό για την ζωή αυτό του νερού.

Η συμμετοχή όλων μας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την πετυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση του νερού, ώστε να μην χρειαστεί να το στερηθούμε ούτε για μία στιγμή. Παρακαλώ όλους για την υπεύθυνη στάση μας αυτό το καλοκαίρι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.




Ο Αντιδήμαρχος



Μανώλης Μαυρομμάτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.