Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Η Δωρίδα ένας σκουπιδότοπος


Η εδώ και 12 χρόνια Δημοτική Αρχή, συνεχίζει σταθερά να επιβεβαιώνει την ανικανότητα διοίκησης. Είτε με νέους αντιδημάρχους, είτε όταν αλλάζει αντιδημάρχους και ξαναβάζει τους προηγούμενους δήθεν πετυχημένους, τα σκουπίδια είναι παντού στο δήμο αμάζευτα ή μαζεύονται με τεράστιες καθυστερήσεις. Κοινώς μια υγειονομική βόμβα.

Όμως δεν είναι σωστό να τους κατηγορούμε. Αυτό ξέρουν αυτό κάνουν. Είτε από ανικανότητα, είτε και συνειδητά. 

Μάλλον συνειδητά μιας και η σύμβαση συντήρησης των οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών έχει τελειώσει από τον Απρίλιο του 2021. Σχεδόν ένα χρόνο δηλαδή, η δημοτική αρχή δεν κάνει διαγωνισμό συντήρησης γιατί λόγω κακοδιοίκησης δεν έχουν λεφτά (θα είναι όλες αραγμένες τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα). Αφήνουν τις σκουπιδιάρες του δήμου ασυντήρητες και χαλασμένες και σπαταλάνε σε αναθέσεις αποκομιδής πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια σε ιδιώτες για την αποκομιδή. Γιατί απλά δεν έχουν σχέδιο..

 
 
200 χιλιάδες, δηλαδή περισσότερο από μια καινούργια, ή.... πολύ λιγότερο από την σωστή τακτική συντήρηση των 4 παλαιών (σωστά τεσσάρων) που έχει στην ιδιοκτησία του συν μια καινούργια που την αγόρασε τζάμπα μέσω προγράμματος. Τεσσάρων οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών παρατημένων σε συνεργεία, στο έλεος του Θεού.

Αναθέσεις που κάνει σε ιδιώτες, με οχήματα, παλαιότητας ίδιας με τα υφιστάμενα του δήμου, όπου ο ιδιώτης όμως φροντίζει (και σωστά πράττει) για την τακτική συντήρηση.

Αλλά αυτή είναι η διαφορά μας. Γιατί εμείς, έχουμε Όραμα και σχέδιο, και ως διοίκηση δεν θα αφήναμε την περιουσία του δήμου να παρακμάζει. Θα φροντίζαμε την τακτική συντήρηση, ώστε να είναι πάντα όλα έτοιμα για δράση. Καθώς με 4 παλιές και μία νέα, τα σκουπίδια θα ήταν μαζεμένα ΠΑΝΤΑ στην ώρα τους. Χωρίς κινδύνους για την υγεία των πολιτών. 


 ΥΓ. Η παράταξη Όραμα για την Δωρίδα, διαφωνώντας με την εφαρμοζόμενη πολιτική διαχείριση των σκουπιδιών, ψήφισε ΛΕΥΚΟ στη νέα ανάθεση 

 

ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.