Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Το τελευταίο Αντίο στον Βασίλη Αλεξόπουλο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΟΣ
Αριστείδου 8
105 59 Αθήνα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από το θάνατο του πρώην Προέδρου του Συλλόγου μας, Αντιδημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βαρδουσιών και νυν Δήμου Δωρίδας Νομού Φωκίδας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε:

1  Την αντιπροσωπευτική παρουσία μελών του Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
2  Την εκφώνηση επικήδειου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστάσιο Χάρο.
3  Την κατάθεση στεφάνου.
4  Την έκφραση συλλυπητηρίων στα αδέλφια του και τα ανίψια του.
5  Ανάρτηση φωτογραφίας του θανόντος στα γραφεία του Συλλόγου.
6  Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στην εφημερίδα του Συλλόγου μας και στις τοπικές
    εφημερίδες των Συλλόγων και των Δήμων της Φωκίδας.


Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας
       
       Αναστάσιος Χάρος                 Βασιλική Αντωνοπούλου-Γκάνου


Το τελευταίο Αντίο στον Βασίλη Αλεξόπουλο

Φωτισμένος δάσκαλος, άνθρωπος επιφανής, αγνός πατριώτης, ακούραστος εργάτης του τόπου, ασυμβίβαστος και έντιμος συνεργάτης και πρωτοστάτης, σταθερός και αταλάντευτος Πρωταγωνιστής των αγώνων για την πρόοδο του χωριού μας και της πατρίδας.
Αυτό ακριβώς είναι το πορτρέτο του αξιαγάπητου, αξιοσέβαστου και αγαπημένου φίλου, συμπατριώτη και συγγενή Βασιλείου Αλεξόπουλου.
Αγαπημένε φίλε και συναγωνιστή Βασίλη, ολοκλήρωσες με αξιοπρέπεια και τιμή το ταξίδι της γήινης ζωής σου και μας άφησες δίδαγμα και παράδειγμα το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά σου.
Από πολύ μικρός, με δάσκαλο τη φτώχεια, τις ευχές των γονιών σου και την ακούραστη και αγωνιστική φύση του χαρακτήρα σου, διέγραψες μία εντυπωσιακή και τιμημένη σταδιοδρομία και καταξιώθηκες ως δασκαλος, αλλά και ως συγγραφέας εξαίρετων διδακτικών βιβλίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συνδύασες με απίστευτη επιδεξιότητα το λειτούργημα του μαχόμενου δασκάλου σε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας με την ιδιότητα του σύγχρονου θεωρητικού και συγγραφέα.
Άφησες το βαθύ αποτύπωμά σου στη διαχρονικά καταξιωμένη Μαράσλειο Ακαδημία ως πρότυπο δασκάλου και λειτουργού εκπαιδευτικού, έχοντας εντρυφήσει στο μεταξύ επί έξι συναπτά έτη και στον Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης, με ακρογωνιαίο λίθο τη Σχολή της Μεγάλης Βρετανίας.
Υπήρξες, ωστόσο, και ένας αθεράπευτος και ένθερμος πατριώτης, υπηρετώντας την στρατιωτική θητεία σου ως Έφεδρος Αξιωματικός και προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες σου όπου σου είχε ζητηθεί.
Αποκορύφωμα της πολυετούς και άοκνης δράσης σου ήταν η επί τριάντα συναπτά έτη προσφορά σου στο Πόστο του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέως του Συλλόγου μας, αλλά και στο αξίωμα του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βαρδουσίων.
Οι αγαπημένοι γονείς σου, οι φίλοι της εγκόσμιας ζωής σου, αλλά και οι αξέχαστοι συμπατριώτες μου σε έχουν ήδη καλωσορίσει στα όμορφα άδυτα της αιώνιας ζωής.
Εμείς εδώ που συνεχίζουμε το δικό μας ταξίδι είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να στερηθούμε τη φυσική παρουσία σου, αλλά έχουμε τη χαρά να γεμίσουμε τη μνήμη μας με τις συμβουλές, τις διδαχές και τις επιτυχίες σου.
Το χωριό μας, η λατρεμένη σου Κερασιά, αλλά και ο τόπος μας σου οφείλουν πολλά.
Η ορφάνια, που δυστυχώς εσύ έζησες από πολύ μικρός, σου χάρισε την ικανότητα να γίνεις ο πατέρας όλων μας.

Βασίλη, σε αγαπάμε, σε τιμούμε και σου είμαστε βαθιά ευγνώμονες όλοι μας.

Καλό σου ταξίδι και στο επανιδείν στην αιώνια ζωή, όπου ένθα απέδρα κάθε λύπη και στεναγμός.


Αναστάσιος Χάρος
Πρόεδρος Συλλόγου Κερασιωτών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.