Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Έρχεται free WiFi για το Δήμο Δωρίδας

Υλοποιώντας την εξαγγελία  για «δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής» του προέδρου της ΕΕ,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους πρώτους 2.800 δήμους της Ευρώπης που κέρδισαν το κουπόνι δωρεάν εγκατάστασης WiFi δικτύου, μέσα από το πρόγραμμα WiFi4EU.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Δήμοι που υπέβαλλαν αρχικά αίτηση για να διεκδικήσουν το κουπόνι χρηματοδότησης των 15.000€ ανέρχονταν σε 13.000 απ' όλη την Ευρώπη. Από τη χώρα μας, κατέγραψαν τα στοιχεία στο σύστημα ένας στους 5 Δήμους για να επιλεγούν τελικά 117, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Δήμος Δωρίδας.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕ μέχρι και το 2020 προβλέπεται να διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ, σε έως και 8.000 δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε δήμος, με το κουπόνι θα μπορεί να δημιουργήσει hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται για δίκτυα που δεν υποκαθιστούν υπάρχουσες δωρεάν ιδιωτικές ή δημόσιες προσφορές με παρόμοια ποιότητα.

Ακολουθώντας την αρχή «first come first served», δελτίο WiFi4EU θα λάβουν οι πρώτοι 2.800 δήμοι. Κάθε κράτος-μέλος θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα κλήσεις ενδιαφέροντος για το WiFi4EU, ανά περίπου 6 μήνες. Σημειωτέον ότι τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το WiFi4EU εκτός από δωρεάν θα είναι χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.