Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για τον μεγάλο Κουπακιώτη δημοσιογράφο Κώστα Νίτσο

Εκδήλωση τιμής στον Κώστα Νίτσο, Δημοσιογράφο - Ενεργό πολίτη - Αντιστασιακό, οργανώνει η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και το Μορφωτικό της Ίδρυμα την Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, αίθουσα «Γεωργίου Καράντζα», Ακαδημίας 20, α΄ όροφος.

Θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, ο Καθηγητής Φάνης Κακριδής και οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Θανάσης Παπαγεωργίου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος Φανή Πετραλιά, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο Γιώργος Διαλεγμένος και η δημοσιογράφος Φώφη Κορίδη.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, κλείνοντας τις εκδηλώσεις της πρώτης εκατονταετίας της ΕΣΗΕΑ, θα απονείμει στον ΚΩΣΤΑ ΝΙΤΣΟ, για την προσωπικότητα και την προσφορά του στη Δημοσιογραφία, το μετάλλιο «Ξενοφών», που αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Ενώσεως Συντακτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ.

Ο Κώστας Νίτσος μιλάει για την έκδοση της εμβληματικής για την Ιστορία του Τύπου εφημερίδας «Αδέσμευτη Γνώμη», το Μάη του 1975.

Είσοδος ελεύθερη.

Σ.Σ. Ο Κώστας Νίτσος κατάγεται από το Κουπάκι Δωρίδας. Είναι μάχιμος δημοσιογράφος. Περισσότερο από μισόν αιώνα δίδαξε και άσκησε δημοσιογραφία υψηλού φρονήματος, ευθύνης και ήθους -είδος που σήμερα εκλείπει. Για πάρα πολλά χρόνια, ως αρχισυντάκτης και διευθυντής, δημιούργησε τη χρυσή εποχή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Παράλληλα, δημιούργησε το "Θέατρο", ένα από τα πιο προοδευτικά και έγκυρα πολιτιστικά περιοδικά ΄σ' όλο τον κόσμο. Έχει δημοσιεύσει αναρίθμητες μελέτες και άρθρα για κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και κυρίως για πολιτιστικά θέματα. Έχει εκδώσει, με δικό του σχολιασμό, τα "Θεατρικά Άπαντα" του Γιάννη Ρίτσου, έχει έτοιμα για έκδοση τα "Άπαντα" του Αιμίλιου Βεάκη και σειρά δικών του βιβλίων. Σπούδασε Νομικά και πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.