Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Free Wi-Fi σε Κροκύλειο και Περιβόλι

Διαθέσιμη από σήμερα είναι ασύρματη σύνδεση στο internet σε δύο σημεία Hotspot (Wi-Fi) του Κροκυλείου ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να εκπέμψει και ένα σημείο στο Περιβόλι. 
 Αφού η οπτική ίνα δεν έχει ακόμα ανηφορίσει προς τα Βαρδούσια ούτε υπάρχει προγραμματισμός για κάτι τέτοιο, οι Σύλλογοι και οι Τοπικές Κοινότητες των χωριών αρχίζουν και παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποκτήσουν έστω και περιορισμένη πρόσβαση internet στα χωριά τους. Την αρχή κάνουν οι Σύλλογοι μαζί με τους τοπικούς Εκπροσώπους των χωριών Κροκυλείου και Περιβολιού που απευθύνθηκαν στο Δήμο και εξασφάλισαν στο Λιδωρίκι από μία adsl γραμμή για κάθε χωριό. Ο Δήμος καλύπτει απλώς τον λογαριασμό του τηλεφώνου ενώ το κόστος εγκατάστασης του συστήματος της ασύρματης αναμετάδοσης από το Λιδωρίκι στο κάθε χωριό, το ανέλαβαν οι εξολοκλήρου Σύλλογοι.

Δημοτικό Ξενοδοχείο Κροκυλείου
 Οι κεραίες του Κροκυλείου που στο εξής θα εκπέμπουν ελεύθερα wi-fi, τοποθετήθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα (παλαιό Δημαρχείο) και στο Δημοτικό Ξενοδοχείο προκειμένου να καλύπτουν την περιοχή της πλατείας. Έτσι όσοι βρίσκονται σχετικά κοντά, θα μπορούν να μπαίνουν από τις συσκευές τους. Πρόσβαση στο wi-fi ενδεχομένως θα αποκτήσουν και κάποια σπίτια που έχουν οπτική επαφή και θέλουν να εγκαταστήσουν κάποιον τοπικό αναμεταδότη.


Η πλατεία στο περιβόλι
 Λύση για το θέμα του internet ψάχνουν και άλλα χωριά της περιοχής όπως π.χ. το Αλποχώρι, γιατί στην εποχή μας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι κάποια πολυτέλεια αλλά μία βασική ανάγκη όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.