Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Τα παραμύθια για το νεράκι του Μόρνου !

Xορτάσαμε παραμύθια χρόνια και χρόνια τώρα με τούτα τα αντισταθμιστικά του Μόρνου αλλά εμείς και κάποιοι πονηροί το βιολί μας και το βιολί τους …

Τσιφτολεβέντικα  κάποιοι πουλάνε φούμαρα, κάνουν και μαζώξεις κι ακούς ότι μαλακία θέλεις αρκεί να κάνουμε τη μόστρα σνιφ, σνιφ, σνιφ…….

Κάτι κουνιέται βέβαια τελευταία, κι εδώ είναι που λέμε στα χωριά, μάθανε πως το κάνουμε … πλακώσανε κι οι γύφτοι χι, χι, χι…….

Μάζωξη στην Αθήνα για το σοβαρό αυτό θέμα έκανε κι η Δωρική Αδελφότητα  με …  καμιά εβδομηνταριά νοματαίους μόνο να παρευρίσκονται (α ρε Δωρική  πως κατάντησες!)  και το τι άκουγες δεν περιγράφεται …..

Ο πρόεδρος Μπαλατσούρας  να λέει ότι ο Νίκος Γκελεστάθης κατέθεσε τροπολογία το 1999 για την καταβολή αντισταθμιστικού τέλους, αλλά δεν πέρασε. Δηλαδή, αυτός που από το 1981 μέχρι και το 2000 εκλέχτηκε 7 φορές βουλευτής Φωκίδας και ως κυβερνητικός βουλευτής πανίσχυρος Υπουργός του Μητσοτάκη, δηλαδή από το 1990 έως το 1992 Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και από το 1992 έως το 1993 Υπουργός Δημόσιας Τάξης και μπορούσε αν ήθελε να φέρει νομοθετική ρύθμιση, δεν έκανε τίποτα και ξύπνησε το 1999 που  ήταν αντιπολίτευση χε, χε, χε…………….

Ακόμα ο Θανάσης ο Γκελεστάθης Βουλευτής το 1974 και το 1977 και Υφυπουργός Εσωτερικών από 1976 μέχρι 1977, τότε δηλαδή που μπορούσε να  περάσει στο άνετο το αντισταθμιστικό τέλος, πάλι δεν έκανε τίποτα  σσσσσσ………

Ο σοβαρός πρόεδρος που μάλλον έλλειπε φαίνεται… στας Βρυξέλλας θέλησε να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες κάποιων στον τόπο μας κι έριξε μια άσφαιρη στον αέρα και νόμισε ότι καθάρισε, λες και τρώμε όλοι το κουτόχορτο που προσπαθεί να σερβίρει….  Α ρε  Μπαλατσούρα!!!

Αλλά κι εμείς εδώ πάνω ποια αντισταθμιστικά και ανάπτυξη τώρα, για το μόνο που νοιαζόμασταν πως να φυτέψουμε κρυφά το βράδυ κάνα κυπαρισσάκι στα χωραφάκια που θα σκεπάζονταν με το νερό, μήπως πάρουμε μεγαλύτερη αποζημίωση από το κράτος. χο, χο, χο……..



Θυμάμαι τότε, Δωρική Αδελφότητα και Λιδωρικιώτες είχαμε κάνει σημαία τη ψηλή γέφυρα από τη Μπελεσίτσα στο Λιδωρίκι κι ας μας έλεγαν να κατασκευάσουν πρόφραγμα αντί γέφυρας. Μας είχε πιάσει ο μεγαλοιδεατισμός της πρωτεύουσας στη Δωρίδα με αποτέλεσμα πάει κι η γέφυρα, πάει και το πρόφραγμα, που έγινε μικρότερο στη Λεύκα και ξεμείναμε από επισκέπτες. αϊ, αϊ, αΪ,………..

Αντί να διαπραγματευθούμε σοβαρά (υπήρχαν και σοβαρές φωνές), τότε που μπορούσαμε να θεσμοθετήσουμε τα αντισταθμιστικά, γιατί  όπως λέει κι η παροιμία «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο», κάναμε επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής, βγάζοντας άναρθρες κραυγές, υψώναμε μαύρες σημαίες και ο Καραμανλής εγκαινίασε το έργο στον Ορχομενό αντί στο Μόρνο και μας έγραψε κανονικά. Τώρα τρέχει ο Καπεντζώνης πίσω από τ΄ άλογο, να δούμε θα το φτάσει; τικι τακ, τικι τακ, τικι τακ ………..

Αυτά ξέχασε να μας τα πει ο Μπαλατσούρας, καιρός είναι κάποιος να του τα θυμίσει και να σταματήσει το παιγνίδι των εντυπώσεων, μια και δεν εκπροσωπεί τίποτα αν τό' χει καταλάβει. Ας σταματήσουν τις γραφικότητες και τις μεγαλοστομίες! Δεν είναι όλοι Χάνοι σ΄ αυτή την έρμη τη Δωρίδα…..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.