Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Η εκπομπή “Από τόπο… σε τόπο” με τον Χρήστο Μυλωνά, στην Αρτοτίνα

Τον τόπο μας επισκέφθηκε, η πολιτιστική-μουσική εκπομπή «Από τόπο… σε τόπο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο αγαπημένος μουσικολόγος-λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς. Τα γυρίσματα, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς τον περασμένο Ιούλιο, σκορπίζοντας ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τόσο στους συγχωριανούς μας, όσο κι ευρύτερα στον Δήμο μας. Το “Από τόπο… σε τόπο”, που μεταδίδεται ως γνωστόν με μεγάλη επιτυχία κάθε Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, απ’ την τηλεόραση της Βουλής, είναι πρώτο σε τηλεθέαση σε Ελλάδα και σε εξωτερικό και αποτελεί αναμφίβολα έναν “Φάρο Πολιτισμού” για την Πατρίδα μας, σε τόσο δύσκολους καιρούς.
Η εκπομπή που θα μεταδοθεί στις αρχές του νέου έτους (2021), (θα ενημερώσουμε προσεχώς για την ημερομηνία), θ’ αναδείξει τα ήθη, τα έθιμα και τις ομορφιές του τόπου μας, σε συνδυασμό με τους μεγάλους ήρωες της Επανάστασης του ’21, που γεννήθηκαν στο χωριό μας (Αθανάσιο Διάκο, Σκαλτσοδήμο κ.α.).


Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε, την Βουλή Τηλεόραση και προσωπικά τον Χρήστο Μυλωνά, που αποδέχτηκε με μεγάλη αγάπη την πρόσκλησή μας και συνάμα να τον συγχαρούμε, για το κατά κοινή ομολογία Εθνικό έργο που επιτελεί κάθε Κυριακή μέσα απ’ τις εκπομπές του, περιοδεύοντας
πόρτα-πόρτα και χωριό-χωριό, σε κάθε γωνιά της χώρας μας, για την διάσωση και την διάδοση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Να ευχαριστήσουμε παράλληλα και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής, που εργάστηκαν ακούραστα στο πλευρό του, για την προβολή του τόπου μας, όπως:
Τον παραγωγό Παναγιώτη Κακαβιά, τον σκηνοθέτη Σπύρο Λαμπρόπουλο, τον Διευθυντή Φωτογραφίας Αντώνη Μουγνάϊ, τον χειριστή του drone Νίκο Δεσύπρη, τον οπερατέρ Χρήστο Βοϊνά, την Διευθύντρια Παραγωγής Σωτηρία Καλτσή, τον ηχολήπτη Γιάννη Γρίβα, τον μοντέρ Θοδωρή
Μεταξά και τον καλλιτεχνικό επιμελητή Βασίλη Ι. Οικονόμου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γεώργιο Καπεντζώνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Παλασκώνη, για την συνδιοργάνωση και την στήριξη, καθώς επίσης στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρτοτίνας κ. Βασίλειο Κάππα, για την πολύτιμη συμβολή του.
Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους μουσικούς και τους ερμηνευτές που συμμετείχαν, καθώς επίσης, την χορευτική ομάδα της Παναγιώτας Δάβουλου και των Αρτοτινών, Άγγελου Νικολόπουλου, Ευφροσύνης
Κολοβού, Θεόδωρου Βήλου, και Νίκου Κατσαρού, για τους υπέροχους χορούς που παρουσίασαν.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες τέλος στους:
Γιάννη Κούρλη, Γιώργο Βήλο, Άγγελο Σταθόπουλο, Αποστόλη Λιάπη, Θανάση Βόττα, Μίλτο Αλαφροπάτη και Αγγελική Ζάχαρη, για την συμμετοχή τους στην εκπομπή.
Στους: Πατέρα Θεοφάνη Μπατσαούρα, Σπύρο Μαντούρλια, Ιωάννη Σιαπέρα, Ιωάννη Χριστοδούλου και Κωνσταντίνο Πλαστήρα για την πολύτιμη βοήθειά τους στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.
Στους: Άγγελο Νικολόπουλο, Ευφροσύνη Κολοβού, Επιστήμη Δάβουλου, Νίκο Κατσαρό, Γεωργία Κατσαρού, Μαρία Ζολώτα και την Ιωάννα Σταμούτσου για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθ’ όλη
την διάρκεια των γυρισμάτων.
Στις: Μαρία Σιαπέρα, Ιωάννα Σταμούτσου, Γεωργία Μέρη, Αγγελική Τριβήλου, Σωτηρία Αυζιώτη, Βασιλική Μαρτέκα και Μαρία Ράπτη για τα παραδοσιακά εδέσματα και στους Βασίλειο Ζαχαρή και Βασίλειο Σιαπέρα, για την διάθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.
Στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων:
Αρετή Μαντούρλια, Κωνσταντία Μαυραγάνη και Κωνσταντίνο Τριβήλο, για την βοήθεια που παρείχαν, καθ’ όλη την διάρκεια των γυρισμάτων.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε, όλους τους συγχωριανούς μας, που βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις κι αγκάλιασαν απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή, αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια, για την προβολή κι
ανάδειξη του χωριού μας παγκοσμίως, που είναι σίγουρο ότι, θ’ αποτελέσει διαχρονικά, πολύτιμη παρακαταθήκη, για τις νεότερες γενιές.
Βρισκόμαστε στις επάλξεις ώστε, να συνεχίσουμε να προβάλουμε και να ενισχύουμε στον πολιτιστικό τομέα, το υπέροχο χωριό μας.


Πηγή: ΕΦ. ΑΡΤΟΤΙΝΑ ΑΦ144 Οκτ-Νοε-Δεκ 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.