Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Αποκαταστάθηκε πέτρινο γεφύρι στο Δάφνο

Πριν μερικούς μήνες επικοινώνησε μαζί μας ο κύριος Σπύρος Μαντάς, ο οποίος μας ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τα πέτρινα γεφύρια που υπάρχουν στο χωριό μας. Ο κος Μαντάς έχει κάνει μια τεράστια έρευνα σχετικά με τα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα και έχει εκδώσει τέσσερις τόμους όπου σε έναν από αυτούς αναφέρονται και δύο από τα δικά μας γεφύρια (τα υπόλοιπα θα αναφερθούν σε επόμενο συμπληρωματικό τόμο). Η επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μαντά μας έκανε να θυμηθούμε το πέτρινο γεφύρι που υπάρχει στο Κοσμόρεμα και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουμε ότι το συγκεκριμένο γεφύρι είναι μια κληρονομιά από τους προγόνους μας που αξίζει και πρέπει να διασωθεί. 

Κατόπιν συζητήσεως και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε το γεφύρι και το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή.
ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ.

Ο κος Κώστας Ράπτης μόλις έμαθε για αυτή την ενέργεια μίσθωσε ανθρώπους να καθαρίσουν όλη την περιοχή και το μονοπάτι μέχρι την Αγία Παρασκευή καθώς επίσης προσέφερε τα πρώτα 1.000€ για την αποκατάσταση του μονοπατιού και του γεφυριού. Επίσης ο κος Βασίλης Χόντος προσέφερε και αυτός με την σειρά του 1.000€ για την αποκατάσταση των μαντρών και του γεφυριού. Επίσης πολλοί συγχωριανοί μας μαθαίνοντας για αυτήν την ενέργεια προσέφεραν στην “Ένωση’’ χρήματα για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του μονοπατιού και του γεφυριού.,

 

Παραθέτουμε φωτογραφίες από το ξεκίνημα της αποκατάστασης. Το Δ.Σ. της “Ένωσης’’ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συγχωριανούς που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.