Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μία πανέμορφη παιδική κατασκήνωση στoυς Πενταγιούς


Στη θέση «Κεφαλόβρυσος» της ΤΚ Πενταγιών δίπλα, από το αθλητικό κέντρο Πενταγιών με τα γήπεδα μπάσκετ βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5 με πλαστικό τάπητα, κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια και δίπλα σε άφθονο τρεχούμενο νερό, διαμορφώθηκε χώρος με πρωτοβουλία του προέδρου της ΤΚ Πενταγιών Αποστόλη Ασημάκη και με το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Δωρίδος για την φιλοξενία παιδικών κατασκηνώσεων. 


Ήδη το πρώτο γκρουπ από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αμφίσης κατασκήνωσε στον εν λόγω χώρο με 45 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών από 20 Ιουλίου - 30 Ιουλίου (Από Ζάκυνθο, Πάτρα, Αθήνα, Άμφισσα, Καρέα και Σπάτα) και το δεύτερο γκρουπ παιδιών ηλικίας 16 -19 χρονών από τις 2 -13 Αυγούστου. Ο εκπρόσωπος με τη βοήθεια του Δήμου θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις υποδομές ώστε η κατασκήνωση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με μεγαλύτερες συμμετοχές, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε η λειτουργία του χώρου ως κατασκήνωση  να γίνεται και άλλες εποχές του χρόνου.
 Τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από τις δραστηριότητες αυτές είναι πολλά, αφού γνωρίζουν την ορεινή περιοχή της Δωρίδας ακόμα περισσότεροι νέοι άνθρωποι, έχουμε μεγαλύτερη κατανάλωση τοπικών προϊόντων κ.ά.
Την  Τετάρτη 22 Ιουλίου  επίσκέφθηκαν  τον χώρο ο Αντιδήμαρχος Δωρίδος  Κώστας Υφαντής, ο εκπρόσωπος της ΤΚ Πενταγιών Αποστόλης Ασημάκης, ο  ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου μηχανικός Μιλτιάδης Ασημακόπουλος και ο Δημήτρης  Καραδήμας μέλος του τοπικού συμβουλίου της ΤΚ Πενταγιών για να καλωσορίσουν τους κατασκηνωτές και να καταγράψουν τις τυχόν ελλείψεις των υποδομών και του χώρου ώστε να βελτιωθούν άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.