Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Το πανηγύρι του Κονιάκου


Η ΑΔΕΛΦΟΤHTΑ ΚΟΝΙΑΚΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ύστερα από συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. στις 24/8/2017 και μετά από σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Κονιάκου και τον Δήμο Δωρίδος  αποφάσισε:
Επειδή το πανηγύρι του χωριού μας, το οποίο εορτάζουμε κάθε χρόνο στις 22 και 23 Αυγούστου (ημέρα της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) σβήνει σιγά σιγά,  η Αδελφότητα αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής την συνέχιση αυτού του θεσμού.
Είναι το παλαιότερο πολιτιστικό γεγονός για τους Κονιακίτες και μάλιστα για πολλά έτη ένα από τα καλύτερα Πανηγύρια της Δωρίδας.
Η Αδελφότητα, που έχει ως σκοπό και αποστολή εκτός των άλλων και την πολιτιστική πρόοδο του χωριού ΚΟΝΙΑΚΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ, με την δημιουργία αναλόγων έργων και την συλλογή του κάθε είδους λαογραφικού υλικού, αναπτυξιακών, αθλητικών και εξωραϊστικών έργων, παίρνει την πρωτοβουλία λοιπόν ούτως ώστε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανηγυριού του χωριού μας να είναι αυτούσιος με εκείνον των προηγουμένων γενεών, όπως φυσικά πράττει σε κάθε εκδήλωση ή δραστηριότητα αναλαμβάνει σεβόμενη την παράδοση και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
 
με τιμή, το Δ.Σ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.