Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

28 Φεβρουαρίου ξεκινάει το κτηματολόγιο στη Φωκίδα

Για την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ορίστηκε η έναρξη συλλογής των δηλώσεων του κτηματολογίου που αφορούν την Φωκίδα και φυσικά την περιοχή της Ορεινής Δωρίδας, όπως είχαμε ανακοινώσει και σε πρόσφατη  ανάρτησή μας.

Απ' ότι αναφέρει η ενημερωτική αφίσα του Ελληνικού Κτηματολογίου, η υποβολή θα γίνεται στο γραφείο κτηματογράφησης στην οδό Ν. Κορδώνη 22 στην Άμφισσα, αλλά δηλώσεις θα παραλαμβάνονται και στην Αθήνα, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137 στο Γαλάτσι (πληρ. 210-0101010). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι χώροι παραλαβής δηλώσεων, οι οποίοι θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Οι ΟΤΑ για τους οποίους θα υποβληθούν δηλώσεις
 Η προθεσμία για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας θα είναι τρεις μήνες για κατοίκους εσωτερικού και έξι για τους κατοίκους εξωτερικού.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων και την επεξεργασία τους, θα διενεργηθεί προανάρτηση και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί διόρθωση τυχόν λαθών. Η τελική ανάρτηση θα διαρκέσει δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού, διάστημα κατά το οποίο θα υπάρχει το δικαίωμα υποβολή αιτήσεων διόρθωσης λαθών ή ενστάσεων. 

Όποια ακίνητα δεν δηλωθούν στο Κτηματολόγιο χαρακτηρίζονται «αγνώστου ιδιοκτήτη» και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο. Ο χαρακτηρισμός «αγνώστου ιδιοκτήτη» στην παρούσα διαδικασία θα γίνει μετά την παρέλευση 7 ετών.

Η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας γίνεται, είτε πηγαίνοντας ο ίδιος ή κάποιο τρίτο πρόσωπο στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης, είτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου.


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς μαζί με την Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Φωκίδας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 σχετική ημερίδα, με θέμα: «Ενημέρωση για την κτηματογράφηση στην ΠΕ Φωκίδας  με τη συμμετοχή της αναδόχου κοινοπραξίας»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.