Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μετακομίζουν στη Φωκίδα για ασφάλεια λόγω Covid!

Μια ενδιαφέρουσα τάση δείχνει πιθανότατα να σχηματίζεται το τελευταίο διάστημα στο κοινωνικό υπόστρωμα, στην περιφέρεια των εξελίξεων που δημιουργεί ο κορονοϊός.
Πιο συγκεκριμένα, οικογένειες από μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως με μικρά παιδιά, μετακομίζουν στην Φωκίδα προκειμένου να δημιουργήσουν γύρω τους καλύτερες συνθήκες ασφάλειας από τη μετάδοση του Covid 19.
Το μικρό βέβαια, αλλά ορατό, αυτό ρεύμα φαίνεται πιο καθαρά και επίσημα στις εγγραφές στα δημοτικά σχολεία της περιοχής και το επιβεβαιώνει στην Εν Δελφοίς που κυκλοφορεί σήμερα η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φωκίδα.



“Ακόμα γίνονται μετεγγραφές παιδιών. Παράλληλα, έχουμε και ένα σχετικό ρεύμα, μπορώ να πω, έλευσης παιδιών από την Αθήνα κυρίως για λόγους ασφαλείας, των οποίων οι γονείς είτε παίρνουν μετάθεση είτε κυρίως εργάζονται από εδώ μέσω τηλεργασίας. Πρόκειται, βέβαια, για περιπτώσεις ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή από τη Φωκίδα ή που, εν πάσει περιπτώσει, έχουν κάποια βάση να μείνουν, ένα σπίτι για παράδειγμα”, σημείωνει σχετικά η Αμαλία Παπαϊωάννου.

Η μικρή αυτή τάση είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από τους προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού, καθώς η επισκεψιμότητα στα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού ήταν αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η διάρκεια παραμονής. 
Εξέλιξη που πρωτίστως βέβαια αποδίδεται στην πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία και στις σχετικά καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας που προσφέρει η περιφέρεια.
Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η τάση αυτή θα έχει αυξητικές ή μειωτικές τάσεις το προσεχές διάστημα και αν θα είναι παροδική ή μονιμότερη με έναυσμα το τοπίο και τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η επέλαση του Covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.