Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η μουσική μπάντα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιδωρικίου

Υλοποιώντας ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιδωρικίου (ΠΟΛ) κατάφερε να δημιουργήσει στην έδρα του Δήμου το Λιδορίκι, μια μικρή μουσική μπάντα, δημιουργώντας μία νέα και σημαντική πολιτιστική δομή στην περιοχή μας.
Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο επίτευγμα  βρισκόταν μόνο στα φιλόδοξα όνειρα λίγων οραματιστών. Την περίοδο αυτή ο Όμιλος έχει περίπου 35 παιδιά που βρίσκονται σε διάφορα στάδια γνώσης και απ' αυτά τα 15-20 μπορούν να παίζουν άνετα και να καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Δωρίδας.



Η μπάντα, εκτός φυσικά απ' το Λιδορίκι, έχει παίξει παίξει, στην Πεντάπολη, το Καστράκι, την Ερατεινή, την Αγόριανη, τη Γραβιά και πολλά άλλα χωριά σε διάφορες θρησκευτικές (λιτανείες κλπ) και Εθνικές γιορτές και παρελάσεις. Στόχος της είναι να καλύψει τις ανάγκες και άλλων χωριών της Επαρχίας μας , πχ. στις λιτανείες των πολιούχων κάθε χωριού.


Οι Σύλλογοι και οι εκκλησίες της Ομοσπονδίας μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή των παιδιών και ταυτόχρονα  να προσθέσουν μεγαλοπρέπεια στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των χωριών. Ο ΠΟΛ ζητάει επικοινωνία, 15 ημέρες νωρίτερα προκειμένου να γίνει ο προγραμματισκός της εκδήλωσης και να μπορέσει να ανταποκριθεί.


Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι : polidorikiou.blogspot.com
και το e-mail: polfokidos@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Κωνσταντίνο Ε. Καψάλη στο τηλ : 6946243033

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.