Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ποιες Κοινότητες θα πάρουν επιπλέον 1000 € από την πάγια προκαταβολή

Εγκρίθηκε η σύσταση της πάγιας προκαταβολής για τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Ειδικότερα η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση πάγιας προκαταβολής οικονομικού έτους 2015, χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ, για κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Δωρίδας.

Υπόλογος της πάγιας αυτής προκαταβολής είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος ή Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας τους οποίους ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος θα καλέσει για να τους ενημερώσει.

Σύμφωνα με την απόφαση στις παρακάτω περιπτώσεις είναι δυνατή η αποκατάσταση της πάγιας προκαταβολής με 1.000 ευρώ επιπλέον λόγω αυξημένων αναγκών, αφού προηγουμένως ο υπόλογος προσκομίσει στην οικονομική υπηρεσία τα παραστατικά των πρώτων 1.000 ευρώ που έλαβε και διαχειρίστηκε.

Τα επιπλέον 1.000 ευρώ δίδονται στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες μόνο μία φορά, ανεξάρτητα αν κάποιες περιλαμβάνονται σε περισσότερες από μια περιπτώσεις.

Από τα χωριά της Ομοσπονδίας θα λάβουν την προκαταβολή:
  • Η Τοπική Κοινότητα Κροκυλείου ως έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων
  • Οι Τοπικές Κοινότητες Αρτοτίνας και Πενταγιών ως οι δύο μεγαλύτερες πληθυσμιακά Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων
Υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί το σχετικό χρηματικό ένταλμα και ο οποίος θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, είναι ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό έως τριακόσιους (300) κατοίκους και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από τριακόσιους έναν (301) κατοίκους.

Ο υπόλογος διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου.

Οι υπόλογοι οφείλουν να φυλάσσουν τα διαχειριζόμενα χρήματα και ευθύνονται για τυχόν απώλεια ή μείωση των χρημάτων αυτών.

Εάν τα ποσά των ενταλμάτων δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αμέσως από τους υπολόγους μετά την εξόφληση τους, θα γίνεται κατάθεση αυτών ή των μη χρησιμοποιούμενων υπολοίπων στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.