Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Γενική Συνέλευση και εκλογές στο Σύλλογο Αρτοτινών

Ανακοινώνεται ότι με απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρτοτινών "Ο Αθανάσιος Διάκος" καθόρισε ότι η προβλεπόμενη από το Καταστατικό Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 10:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Αλκέτου 56, Βύρωνας με θέματα ημερησίας διάταξης όπως παρακάτω:

• Διοικητικός απολογισμός επί πεπραγμένων έτους 2016 και λογοδοσία Δ.Σ.
• Οικονομικός απολογισμός έτους 2016 και έγκρισή του.
• Λοιπά θέματα που τυχόν προταθούν και εγκριθεί η συζήτησή τους σύμφωνα
με το άρθρο 17, παρ. 3 του Καταστατικού.
• Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής
Επιτροπής.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή, μπορούν να θέσουν όσα από τα τακτικά μέλη του Συλλόγου το επιθυμούν και είναι ταμειακώς εντάξει, υποβάλλοντας γραπτή αίτηση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα αρχίσει αμέσως μετά το πέρας του Διοικητικού-Οικονομικού απολογισμού και τυχόν λοιπών θεμάτων που θα εγκριθεί η συζήτησή τους και θα περατωθεί την 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους:

• Ταχυδρομικά στα γραφεία του Συλλόγου.
• Με FAX στον αριθμό 210 7655568 &
• Με e-mail: στο artotina.diakos@gmail.com.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΛΙΟΥ


Κάλεσμα του Προέδρου του ΔΣ  για τις επερχόμενες εκλογές 

από το πρόσφατο φύλο (α.φ.128) της εφημερίδας Αρτοτίνα

Αγαπητοί συγχωριανοί, μέλη του Συλλόγου Αρτοτινών «Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ». Σε ένα μήνα από τώρα, ήτοι στο τέλος Ιανουαρίου 2017, η θητεία του εκλεγέντος τον Ιανουάριο του 2015 Δ.Σ. του Συλλόγου λήγει και ως εκ τούτου απαιτείται, σύμφωνα με το Καταστατικό του, η έγκαιρη δρομολόγηση των διαδικασιών εκλογής νέου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αδιαφορία, για συμμετοχή αφ’ ενός μεν στα δρώμενα του Συλλόγου (Γενικές Συνελεύσεις, εκδηλώσεις, καταβολή συνδρομής, εγγραφή νέων μελών κ.λ.π.), αφ’ ετέρου δε και κυρίως, απροθυμία για ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του Συλλόγου, με αποτέλεσμα στις ανά διετία γενόμενες αρχαιρεσίες να μην υποβάλλονται νέες υποψηφιότητες και να αναγκάζονται, παρά την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, να είναι υποψήφια για το νέο Δ.Σ. τα ίδια μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.
Τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και με τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων των Αρτοτινών, κράτησαν ζωντανό το Σύλλογό μας για 68 ολόκληρα χρόνια, όμως η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί, ο Σύλλογος πρέπει να παραμείνει ζωντανός, ακμαίος, δυνατός και να αποτελεί το συνδετικό κρίκο που θα ενώνει και θα φέρνει κοντά όλους τους απανταχού Αρτοτινούς, που θα συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, που θα διατηρεί ζωντανές και θα μεταφέρει στις νεώτερες γενιές, αναμνήσεις, παραδόσεις, αξίες, ήθη και έθιμα καθώς και την ιστορία του χωριού μας. Με λίγα λόγια όλα αυτά που δυστυχώς η σύγχρονη πραγματικότητα οδηγεί στη λησμονιά τους.

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι σε κάθε ζωντανό οργανισμό και ο Σύλλογος είναι ένας τέτοιος οργανισμός, τα κύτταρά του συνεχώς ανανεώνονται και αποχωρούν τα παλιότερα, αυτά που γέρασαν, που κουράστηκαν, ή που για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Την ίδια περίπου επιστολή – κάλεσμα είχα απευθύνει προς όλους τους Αρτοτινούς και το Δεκέμβριο του 2014. Τότε μετά βίας βρέθηκαν τα εννέα άτομα για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου, κάποιοι κατ’ ανάγκη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα επαναληφθεί το ίδιο έργο, γιατί όταν η ζωή επαναλαμβάνεται καταλήγει σε φάρσα. Είναι ανάγκη λοιπόν και προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει την ομαλή πορεία του προς τα εμπρός, να ενώσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση τις όποιες δυνάμεις μας, ενεργά και συμμετέχοντας και όχι εκ του μακρόθεν.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει ο έντονος ρυθμός της σύγχρονης πραγματικότητας, καθώς και η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ότι όλοι μας μπορούμε να διαθέσουμε τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για τις υποχρεώσεις του Συλλόγου και έτσι να συμβάλουμε ενεργά στη διατήρηση άσβεστης της ΑΡΤΟΤΙΝΗΣ ΙΔΕΑΣ.  Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των μελών του απερχόμενου Δ.Σ., εξέφρασαν την πρόθεση να μην είναι υποψήφια για το νέο Δ.Σ., είναι επιτακτική η ανάγκη προσέλευσης ικανού αριθμού νέων υποψηφίων μελών, σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος κινδυνεύει με διάλυση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρέπει να εκδηλώσουν κυρίως οι νέοι μας, οι οποίοι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν νέα πνοή, ζωντάνια, δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα και να καταθέσουν νέες σύγχρονες ιδέες και δράσεις, αρκεί να το θελήσουν.

Με την ελπίδα ότι θα ακουσθούμε και θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, εμείς, ο πρόεδρος και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., απευθυνόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας και κυρίως τη νέα γενιά και τους παρακαλούμε να εκδηλώσουν την αγάπη τους προς το χωριό μας και το Σύλλογό του, υποβάλλοντας υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ., στις αρχαιρεσίες της 22ας Ιανουαρίου 2017.

Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Κούρλης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.