Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των 4 ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα Βαρδούσια


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τεσσάρων ατόμων που εγκλωβίστηκαν με τα τζιπ τους σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στον Αθανάσιο Διάκο και την Αρτοτίνα στα Βαρδούσια Φωκίδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Να σημειωθεί πως η περιπέτεια των ατόμων είχε ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Ο πάγος που είχε σκεπάσει τον δύσβατο δρόμο, ακινητοποίησε τα οχήματα. Η παρέα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία και πυροσβέστες από το Λιδωρίκι κινήθηκαν προς το σημείο.

Φτάνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι ο πάγος δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν με το όχημα τους. Ωστόσο έβαλαν αλυσίδες και πλησίασαν όσο περισσότερο μπορούσαν. Έφτασαν σε μια απόσταση 150 μέτρων και συνέχισαν με τα πόδια.

Στο μεταξύ ο ένας από την παρέα έπαθε κρίση πανικού.

Με δυσκολία και κίνδυνο οι πυροσβέστες προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να αφήσουν εκεί τα οχήματά τους και να φύγουν με τους διασώστες.

Οι πυροσβέστες πήραν τον άνδρα που είχε πάθει κρίση πανικού και επέστρεψαν στο όχημά τους.

Στο μεταξύ είχε κληθεί και η 7η ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο με το ερπυστριοφόρο όχημα, που ωστόσο ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια προκειμένου να φτάσει τους εγκλωβισμένους.

Έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν ειδικά σωστικά εργαλεία για χιόνια και πάγο που έχει στη διάθεσή της η 7η ΕΜΑΚ. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε από τη Λαμία άλλο όχημα της υπηρεσίας που μεταφέρει τον εξοπλισμό στα Βαρδούσια. Και γύρω στις 6 το πρωί ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Δείτε το tweet της πυροσβεστικήςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου