Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η Μίνα & Γιώργος Καραμούτσιος στο Αλποχώρι

 Η Μίνα και ο Γιώργος είναι ένα ζευγάρι που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Η παρουσία τους ζεστή και φιλική, έδωσε το στίγμα της από την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο χωριό μας. Στην αρχή δειλά, με λίγα κεριά και ακόμα πιο λίγους ακροατές στην παλιά πλατεία του Αγ. Νικολάου, αργότερα πιο θαρρετά και ανοιχτά στην πλατεία του χωριού μας και φέτος γενναιόδωρα στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, γέμισαν το φυσικό τοπίο με τις φωνές και τις μουσικές τους.
Τι κι αν δεν είχε πανσέληνο στις 12 Αυγούστου (όπως είναι η αγαπημένη τους και δική μας βραδιά); Η νύχτα ήταν φωτεινή και ο κόσμος απολάμβανε τη βόλτα του εξωτερικά του χωριού. Γρήγορα οι καρέκλες του Πολιτιστικού γέμισαν από κόσμο που είτε τους είχαν ξανασυναντήσει είτε τους έβλεπε για πρώτη φορά.Επί της ουσίας, ανθρώπους που ήθελαν να βιώσουν μαγικές μουσικές στιγμές από δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Η βραδιά ξεκίνησε με τις γνώριμες ιστορίες του Γιώργου (πόσο σημαντικό είναι να έχει ο άνθρωπος λαογραφική κουλτούρα!) και το κελαηδιστό κλαρίνο του που αντηχούσε οικεία στους λόγγους, ενώ στη συνέχεια η μελωδική, κελαρρυστή φωνή της Μίνας γέμισε την καθάρια ατμόσφαιρα παρέα με τις νότες της κιθάρας. Αλήθεια, πόσο αλλιώτικες είναι οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι ήχοι όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο φυσικό περιβάλλον, στον τόπο σου, με τέτοια τραγούδια! Πολύ γρήγορα ενσωματώθηκαν οι φωνές μας στο ρυθμό τους και όλοι μαζί σιγοτραγουδούσαμε (ή   σιγομουρμουρίζαμε) τα υπέροχα κομμάτια του ρεπερτορίου τους.
 Και το εκπληκτικό:
παιδάκια μικρά, νιόβγαλτα στη ζωή, χωρίς προηγούμενα συναφή ακούσματα, μπήκαν στο κλίμα της βραδιάς και παρακολουθούσαν σχεδόν ευλαβικά.

Στο φινάλε όλοι θέλαμε να τους συγχαρούμε για τις πολύτιμες στιγμές που μας χάρισαν. Μίνα και Γιώργο, να μας έρχεστε συχνά!
Ευγενία Χρυσοβιτσιάνου













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.