Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο Σύλλογος Αρτοτινών Μεσολογγίου ο «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος»

Ιδρύθηκε το 1987 το καταστατικό του οποίου εγκρίθηκε με την υπ αριθμ 228/29-6-87 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Μεσολογγίου με 78 ιδρυτικά μέλη. Σήμερα τα ενεργά μέλη του συλλόγου απαριθμούνται περί τα 200. 

Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Αρτοτίνας, Διάκεια, Φλαμπουρο, Πανηγύρι, όπως επίσης και στην καθιερωμένη πλεον γιορτή των μελισσοκόμων, η οποία γίνεται κάθε έτος στις 24 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά,,εποχή συγκομιδής του μελιού. Μάλιστα στη γιορτή αυτή γίνεται προσπάθεια κάθε έτος να έρχονται καινούργια πρόσωπα στην Αρτοτίνα, απο την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία της Αρτοτίνας και να είναι αυτό το έναυσμα συχνών επισκέψεων τους στην Ιστορική Αρτοτίνα.


Για το σκοπό αυτό κάθε έτος, και μάλιστα προκειμένου να γίνεται γνωστή η Αρτοτίνα και ο τόπος γέννησης του Αθανασίου Διάκου,ομάδα Αρτοτινών παρελαύνει στις γιορτές εξόδου του Μεσολογγίου. 

Επίσης ο Σύλλογος διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις (εκδρομές, συνέλευσεις, ετήσιος χορός) αποσκοπώντας στην σφυρηλάτηση της αλληλεγγύης και της επικοινωνίας όλων των Αρτοτινών και συμπατριωτών όπου και εάν ευρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.