Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Πρόεδρος στο Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά ο Κ. Χαλιορής

«Εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους η επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου», δηλώνει το στέλεχος της ΝΔ από τη Φωκίδα
Την προεδρία του ιστορικότερου και μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας ανέλαβε πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Χαλιορής. Ο Δωριέας οικονομικός επιστήμονας και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές του 2015 αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θέση ευθύνης αυτή.
Ο νέος επικεφαλής του αθλητικού κέντρου δήλωσε σχετικά: «Οφείλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή αυτή που μού επιφύλαξε αναθέτοντάς μου μια θέση ιδιαίτερης ευθύνης αλλά και σημασίας. Θα πράξω το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να αποδειχθώ τουλάχιστον ισοϋψής των περιστάσεων και της αποστολής που μου ανατέθηκε, αλλά και για να τιμήσω μια επιλογή που στο πρόσωπό μου αντανακλά την σαφή εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ικανότητες και στην προσήλωση των νέων ανθρώπων να πάνε τον τόπο μας μπροστά».

Το ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ είναι το μεγαλύτερο και το ιστορικότερο αθλητικό κέντρο της χώρας. Εγκαινιάστηκε το 1961 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και από τότε κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα. Στον Άγιο Κοσμά  βρίσκονται τα εθνικά προπονητήρια καθώς και οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
Συγκεκριμένα, κατασκευάσθηκαν 7 κλειστά προπονητήρια (Καλαθοσφαίρισης, Πάλης, Πυγμαχίας, Τζούντο, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβου και Άρσης Βαρών), 3 ανοικτά προπονητήρια (γήπεδο Χόκεϊ, γήπεδο Στίβου και γήπεδο Ρίψεων) καθώς και ένα κλειστό καταδυτήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες της πλειονότητας των αθλητών.
Το συνολικό εμβαδόν των παραπάνω εγκαταστάσεων είναι 14.000 τμ επιπλέον δε αυτών, κατασκευάστηκαν εξήντα καινούργιοι ξενώνες δυναμικότητας 100 κλινών ενώ ανακατασκευάσθηκαν πλήρως τα υπάρχοντα δωμάτια των ξενώνων δημιουργώντας ένα συγκρότημα κατοικιών από 98 δίκλινα δωμάτια και 13 σουίτες.
Επιπλέον στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ανήκει η διαχείριση της Μαρίνας στο Μικρολίμανο του Πειραιά κι η εκμετάλλευση των εκεί ακινήτων, καθώς και το μεγαλύτερο κλειστό κολυμβητήριο στην Ελλάδα, το «Πέτρος Καπαγέρωφ», όπου και προπονούνται η Εθνική Ελλάδας Πόλο και τα τμήματα υγρού στίβου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.