Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πρωτοβουλίες του Δήμου για τον κορωναϊό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ       
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλίες Αρωγής, Πρόληψης και Προστασίας των Επιχειρήσεων
 μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωναϊού.

Ο Δήμος Δωρίδας, στον βαθμό των θεσμικών και οικονομικών δυνατοτήτων του ως φορέας Ο.Τ.Α., αναλαμβάνει στη βάση εφαρμογής οργανωμένου σχεδίου, πρωτοβουλίες αρωγής, πρόληψης και προστασίας προς αντιμετώπιση των δυνητικών επιπτώσεων μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωναϊού.
Όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και επιχειρηματικότητας Δήμος Ταράτσας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Μαρτίου 2020, οι αρχικές εκτιμήσεις για ακυρώσεις κρατήσεων σε τουριστικές μονάδες ήδη επιβεβαιώνονται, ενώ παράλληλα διαμορφώνονται νέα συναλλακτικά ήθη που όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη. Σκοπός μας είναι, η απομείωση των επιπτώσεων από τις τρέχουσες εξελίξεις, η στήριξη και ενδυνάμωση επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, με τρόπο ώστε να διατηρηθεί ει δυνατόν συμπαγής και υγιής ο επιχειρηματικός και τον κοινωνικός ιστός της περιφέρειάς μας.

Προς τούτο αναλαμβάνονται οι παρακάτω πρωτοβουλίες:
1. Επίσημο θεσμικό αίτημα από τον Δήμο Δωρίδος προς την Κεντρική Διοίκηση για επέκταση ισχύος και εφαρμογής σε Πανελλαδικό επίπεδο των μέτρων στήριξης που προτάθηκαν προς λήψη, και όχι μόνο για τις περιοχές που διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωναϊού. Τούτο επιπλέον, θα αποτελέσει έμπρακτη στήριξη των προτάσεων που κοινοποιήθηκαν από τοπικούς φορείς όπως του «Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας», των «Τουριστικών γραφείων και μεταφορέων νομού Φωκίδος» της «Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών» κλπ.
2. Αναστολή της είσπραξης “φόρου παρεπιδημούντων” των ξενοδοχειακών μονάδων, ως τις 31/10/2020, κατόπιν της σχετικής έγκρισης δικαιοδοτικών ελεγκτικών οργάνων (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο).
3. Αναστολή της είσπραξης “δημοτικού τέλους 0,5%” των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έως τις 31/10/2020, κατόπιν της σχετικής έγκρισης δικαιοδοτικών ελεγκτικών οργάνων (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο).
4. Απολύμανση Δημοτικών Καταστημάτων, προμήθεια χημικού υλικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ και παροχή εάν καταστεί ανάγκη σε καταστήματα όπου υπάρχει συνάθροιση ατόμων και παραμονή αυτών άνω των 15 λεπτών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ περί χαρακτηρισμού «στενής επαφής», κατόπιν αιτήσεως των επιχειρηματιών.
5. Άμεση λειτουργία υπηρεσίας συμβουλευτικής υποστήριξης τύπου «HELP DESK» προς τις επιχειρήσεις μέσω της οποίας θα δίνονται συντεταγμένες οδηγίες προετοιμασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης δυνητικών επιπτώσεων προς τις τουριστικές (και όχι μόνο) επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα αναγγελθούν από την κυβέρνηση προς βοήθεια αυτών και των εργαζομένων τους.

Για να δείτε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πατήστε ctrl+κλικ στην παρακάτω σύνδεση : ..\6ΖΦΥΩ9Ζ-Ζ7Ψ.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.