Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ψωμί ζυμωτό σε ξυλόφουρνο


Ποιός θα μπορούσε να αντισταθεί σε μία τέτοια μυρωδιά από ξυλόφουρνο ;


ΥΛΙΚΑ
3 κιλά αλεύρι
Ζεστό νερό
Αλάτι 1 φλυτζανάκι
Προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινάμε το αλεύρι μέσα στη σκάφη ή σε μιά λεκάνη.
-Απ΄το βράδυ της προηγούμενης ημέρας αναπιάνουμε το προζύμι , δηλαδή το ζυμώνουμε με ζεστό νερό και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
-Μέσα στη σκάφη με το κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνουμε το καινούργιο προζύμι, ζεστό νερό , το αλάτι και το λιώνουμε με τα δάκτυλα . Σιγά – σιγά ζυμώνουμε συμπληρώνοντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται . Μόλις γίνει το ζυμάρι , το βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά μέχρι τη μέση , γιατί φουσκώνει.
-Το αφήνουμε να φουσκώσει , δύο ώρες το καλοκαίρι ( ενώ το χειμώνα περισσότερο ) αφού το έχουμε σκεπάσει με τραπεζομάντηλο και κουβέρτα για να ζεσταθεί.
-Το βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο μία – μιάμιση ώρα.

-Έτοιμο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.