Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση του Δήμου Δωρίδας σχετικά με κρούσμα covid-19 που ανιχνεύθηκε στο Κ.Υ. Λιδωρικίου


Ο Δήμος Δωρίδος σχετικά με το κρούσμα covid-19 που παρουσιάστηκε στον Δήμο μας και ανιχνεύτηκε ύστερα από test rapid στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου ενημερώνει τους κατοίκους για τα κάτωθι :

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου αλλά επισκέφτηκε τοπική κοινότητα μετακινούμενο από την Αθήνα. Πριν την μετακίνηση του είχε υποβληθεί σε test covid από νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στο λίγο χρονικό διάστημα που διέμεινε στον Δήμο μας ήρθε σε επαφή με (3) τρία άτομα. Κατά την διάρκεια αυτής της διαμονής και κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου υποβλήθηκε πάλι σε rapid test στο οποίο δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Από εκεί παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας όπου υποβλήθηκε σε μοριακό test και την ίδια μέρα αναχώρησε για Αθήνα.

Με μέριμνα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας τα (3) τρία άτομα που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα υποβλήθηκαν σε test των οποίων τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Παρόλα αυτά όπως ορίζει ο νόμος οι τρεις αυτοί συνδημότες μας παραμένουν σε καραντίνα κατ οίκον και με μέριμνα των Υπηρεσιών του Δήμου τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια σε ότι χρειαστούν.

Άρα προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και ο Δήμος θα προβεί στις επόμενες ημέρες σε επαναληπτική προληπτική δειγματοληψία rapid test, για όλους τους δημότες του Δήμου προαιρετικά.


-Ο-
Γενικός Γραμματέας
Δήμου Δωρίδας

Ανθής Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.