Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το φαινόμενο του Κροκυλείου...

Αναδημοσιεύουμε από ΕΘΝΟΣ/Κυνήγι (11/6/14):

Ενα αποτέλεσμα εκλογικού κέντρου των ευρωεκλογών, που δεν πρόκειται ποτέ να το δείτε δημοσιευμένο, έχει στοιχειώσει τη σκέψη μου, δέκα ημέρες μετά την ψηφοφορία.

Στο Κροκύλειο Δωρίδος ψήφισαν 95 άτομα στο δημοτικό σχολείο του μικρού χωριού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν από 11 ψήφους αντίστοιχα, το ΚΚΕ 10, η Ελιά πήρε 6 ψήφους, το Ποτάμι και το ΕΠΑΜ από 3, η Χρυσή Αυγή 2 ψήφους και το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 47 ψήφους!!

Ποσοστό 50%!! Ενα χωριό στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, από αυτά που έγραψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.


Το χωριό που γεννήθηκε το 1797 ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης.

Σε υψόμετρο σχεδόν 900 μέτρων, με άφθονα νερά αλλά και πάγο, με χιόνια τους χειμώνες, η κτηνοτροφία και το κυνήγι ήταν οι μόνες πηγές εσόδων και επιβίωσης πριν μεταναστεύσουν οι κάτοικοι στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '50, μετά τον Εμφύλιο.

Σε αυτό το χωριό οι κυνηγοί κατέγραψαν μια περήφανη νίκη, αντάξια της ιστορικής συνέχειας του λαού μας. Γι' αυτό μπορούμε να είμαστε περήφανοι με αυτό το αποτέλεσμα.

Στις παρυφές των Βαρδουσίων και μόλις 11 χιλιόμετρα από το φράγμα του Μόρνου υπάρχει η Ελλάδα που αντιστέκεται και... φράζει τον δρόμο στις «κοντσίτες» της νέας εποχής...

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Γιάννη Γιαννακόπουλο, που «ξύπνησε» παλιές αξίες και αρχέγονα ιδανικά στους εναπομείναντες κατοίκους του ιστορικού τόπου.

Αντώνης Μπληζιώτης
bliziotis@pegasus.gr

Πηγή: http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23384

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.