Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Απεβίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών ο αντιπεριφειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος. Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Μίχου σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στη Λαμία σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00.
Αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα, και οι υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 έως και τις 15.00, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και αύριο στις 15.00.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 12.30, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή Φωκίδας. Η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κονιάκο.
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζει τονίζει πως ο Κώστας Μίχος ήταν πολύτιμος συνεργάτης που πίστεψε και συνέβαλε στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη περιφέρεια, διακρίθηκε για το ήθος, την μετριοπάθεια και την ευγένεια σε κάθε έκφανση της ζωής του, πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του, αφοσιωμένος μέχρι και την ύστατη ώρα στα καθήκοντά του».
Ο Κώστας Μίχος γεννήθηκε στον Κονιάκο Φωκίδας. Ήταν γιος του Νικολάου και της Αικατερίνης Μίχου. Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28οΠαγκρατίου. Ήταν απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Συνέχισε τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.
Είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε σε σημαντικά έργα πανελληνίας εμβέλειας, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού, τα τελευταία έξι χρόνια, προ της εκλογής του, διατηρούσε γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή Φωκίδας. Ως  έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη (ΔΕΣΕ).
Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Από την πλευρά του ο Δήμος Δωρίδας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος, μετά τη θλιβερή είδηση της πρόωρης και αδόκητης απώλειας του εκλεκτού μας συμπατριώτη Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κωνσταντίνου Μίχου του Νικολάου, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και διακρίθηκε για την εργατικότητα του, την ευσυνειδησία του, την εντιμότητά του, το ήθος του, την ειλικρίνειά του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας και λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη των συμπολιτών μας, συνήλθε σήμερα τη 2α Ιουνίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00΄, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

  • Να εκφράσει τη βαθιά οδύνη του και τη θλίψη του λαού της Δωρίδας, για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του, που με την προσωπική και την πολιτική του αρετή τίμησε το Δήμο καταγωγής του και την κοινωνία μας.
  • Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου Δωρίδος, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων, των Εκπροσώπων και Συμβούλων των Τοπικών μας Κοινοτήτων, καθώς και των Υπαλλήλων του Δήμου μας, στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στην κηδεία.
  • Σε ένδειξη πένθους οι υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος να παραμείνουν κλειστές την 3η Ιουνίου, από την 12η μεσημβρινή έως το πέρας του ωραρίου.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Δωρίδος την 2α και την 3η Ιουνίου 2016.
  • Να κατατεθούν στεφάνια στη σωρό του από το Δήμαρχο και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.
  • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία από το Δήμαρχο Δωρίδος κ. Καπεντζώνη Γεώργιο.
Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κονιάκου με ανακοίνωσή του ακυρώνει προγραμματισμένη εκδήλωση του 2ου Ανταμώματος στον Πλάτανο Τατοΐου : 

"Λόγω της οδυνηρής απώλειας του πολυαγαπημένου μας συγχωριανού, συγγενή ,φίλου Κωνσταντίνου Μίχου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος η προγραμματισμένη εκδήλωσή μας για την Κυριακή 5 Ιουνίου ακυρώνεται"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.