Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Γέννηση του Ανταμώματος "Πραττά-Λάκκος" απ' την Ομοσπονδία

Επ' ευκαιρίας του 22ου ετήσιου ανταμώματος της Ομοσπονδίας 
αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο 
για την γέννηση της ιδέας από την εφημερίδα "Αλποχώρι"

Ήταν το 1995 όταν ήρθε στο   Δ.Σ.   της   Ομοσπονδίας ο Κομνηνός Ανδρίτσος από το Τρίστενο και είπε ότι υπάρχει ένα «ξέφωτο» μεταξύ Πενταγιών - Αρτοτίνας   όπου   υπάρχει και   νερό   πόσιμο, δηλ. υπάρχει μια πηγή, και θα ήταν   ιδανικό   να   κάναμε εκεί ένα αντάμωμα, μια συνάντηση όλων των κατοίκων της περιοχής και των μελών-χωριών   της   Ομοσπονδίας.

Από την πρώτη επίσκεψη στου "Πραττά-Λάκκο"

Η ιδέα ακούστηκε καλή.
Κλείσαμε ραντεβού και με αρχηγό τον Κόμη έγινε η πρώτη επίσκεψη στην τοποθεσία «Πραττά - Λάκκο», αδιαμόρφωτη τότε, χωρίς δρόμο εσωτερικό όπως είναι τώρα. Η Επιτροπή ήταν: Κώστας Τσέλιος (Αρτοτίνα), Τάσος Φλώρος (Κόκκινος), Γιώτα Τσακατούρα (Αλποχώρι), Κόμης Ανδρίτσος (Τρίστενο), Στέλιος Κοντοθανάσης (Δάφνος), Ελένη Ζαβορίτου (Διχώρι). Όλοι κατενθουσιαστήκαμε.

Όμως χρειαζόταν πολλή δουλειά, δηλ. να καθαριστεί ο χώρος, γιατί εκεί που είναι διαμορφωμένος τώρα υπήρχαν πολλά άγρια φυτά και ήθελαν κόψιμο και καθάρισμα και να έρθει και το νερό από την πηγή - βρύση στη σημερινή βρύση προσωρινά μ’ ένα λάστιχο.


Όλο το Δ.Σ. αγκαλιάσαμε και εγκρίναμε την ιδέα του Ανδρίτσου. Έτσι ορίστηκε το αντάμωμα να γίνεται το πρώτο Σάββατο μετά της Παναγίας και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας να το στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.