Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η διάνοιξη των μονοπατών του Κουπακίου


 Το 2011, ο Σύλλογος Κουπακίου με την πολύτιμη βοήθεια και πολλών χωριανών, ξεκίνησαν μία προσπάθεια διάνοιξης και σηματοδότησης των παλαιών μονοπατιών της περιοχής του. Των μονοπατιών που για πολλά χρόνια ήταν οι κύριοι δρόμοι των προγόνων μας. Τα μονοπάτια ήταν οι δρόμοι των καθημερινών μετακινήσεως από το σπίτι προς το χωράφι ή από το Κουπάκι προς τα άλλα χωριά και με τα εμπορικά κέντρα της εποχής εκείνης για την ανταλλαγή προϊόντων και τις αναγκαίες προμήθειες. Με τα χρόνια, η διάνοιξη των αυτοκινητοδρόμων, η εγκατάλειψη των χωραφιών και η μείωση των μόνιμων κατοίκων του χωριού, οδήγησε σε εγκατάλειψη δεκαετιών τα μονοπάτια αυτά, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να μην είναι πλέον καθόλου ορατά.



Με την μεγάλη προσπάθεια των Κουπακιωτών, ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών έχει αναγνωριστεί καθαριστεί και σηματοδοτηθεί, συγκεντρώνοντας πεζοπόρους όχι μόνο από το χωριό αλλά και από άλλες περιοχές.


Ενδεικτικά κάποιες διαδρομές που αναδείχθηκαν:

Ταρατσέικα – Διάσελο – Πύργος
Πύργος – Ταρατσέικα
Αλωνάκι - Μαγκάνη – Πύργος
Διάσελο – Τζιμ Πλάτανος
Αγ. Αντώνιος – Βρυσούλα - Διάσελο
Μότσου – Καρίτσα
Εκκλησία – Ντριστίλα/Παλαιός Μύλος
Πατερίτσα – Λιόρτ-Ράχη – Ντριστίλα/Παλαιός Μύλος.

Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί με την απαραίτητη συντήρηση αλλά και να βρει μιμητές και σε πολλούς άλλους Συλλόγους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.