Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ραδιοφωνική ενημέρωση για τον Βοτανικό Κήπο Δωρίδας

"Σ' αυτό τον τόπο δε νοιώθεις τουρίστας. 
Δεν θα βρείς σαλέ και χιονοδρομικά κέντρα. 
Καλά καλά δεν θα βρεις ούτε βενζινάδικο. 
Οι τελευταίοι σταθμοί στο Λιδωρίκι και την Ναύπακτο.
Στο εκτεταμένο ορεινό σύμπλεγμα που συνθέτουν τα Βαρδούσια μαζί με την Γκιώνα, την Οξυά τα βουνά της Ναυπακτίας και τα όρη του Λιδωρικιού, με την Τεχνητή Λίμνη του Μόρνου, η ομορφιά της φύσης έρχεται σε πρώτο πλάνο.
Κυριαρχούν οι σιωπές και οι ήχοι της, τα χρώματά της!"

Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε η εκπομπή της Φεβρωνίας Ρεβύνθη στο ραδιόφωνο της ERTOPEN, με θέμα  "΄Αλπικός Βοτανικός Κήπος Δωρίδος με έδρα την Πενταγιού ..... ". Για το πρωτοποριακό αυτό έργο μίλησαν την περασμένη Τρίτη 15/5/2018 (19:00μμ-20:00μμ), ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πενταγιωτών κ. Στέλιος Τσιώρης και ο Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου. Στην εκπομπή περιγράφηκαν οι προσπάθειες που έγιναν να ενταχθεί ο Βοτανικός Κήπος σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καθώς και οι θετικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την υλοποίησή του,  στην ανάπτυξη όχι μόνο του χωριού αλλά και γενικότερα της περιοχής της Βορειοδυτικής Δωρίδος. Έμφαση επίσης δώθηκε στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για Αρωματικά Φυτά, αλλά και στην Φαρμακαυτική τους αξία.



Στην εκπομπή μίλησαν επίσης οι ακαδημαικοί απο το Πανεπιστήμιο Πάτρας κ. Γιώργος Δημητρέλλος (εμπνευστής της ιδεας του Βοτανικού) και κ. Γρηγόρης Ιατρού, η Δρ γεωπόνος και διευθύντρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Θεσσαλονίκη Ελένη Μαλούπα και o Πρόεδρος της Πενταγιούς Αποστόλης Ασημάκης,

Αξίζει να ακούσετε όλη την εκπομπή της Ertopen (106,7 web TV) στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.