Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Το Πασχαλινό μύνημα του Δημάρχου

Αγαπητοί συνδημότες,

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας, αντιλαμβανόμενοι ήδη ότι ο φετινός εορτασμός του Αγίου Πάσχα θα είναι διαφορετικός.
Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημέρα που η Ελληνική Κυβέρνηση έθεσε περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών, στη λειτουργία σχολείων, των επιχειρήσεων, κλπ, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.   
Το μοναδικό όπλο μας απέναντι στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση του φονικού ιού COVID-19, είναι η απομόνωση και ο εγκλεισμός.  Το γεγονός ότι το όπλο αυτό το χρησιμοποιήσαμε έγκαιρα και παραδειγματικά, συνέδραμε βοηθώντας  το έργο της επιστημονικής κοινότητας, από την οποία ήδη λαμβάνουμε αισιόδοξα μηνύματα για το άμεσο μέλλον.
Οι συνθήκες φέτος θα μας στερήσουν τη χαρά της συνύπαρξης και του συνεορτασμού της Λαμπρής, αλλά θα γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε ενωμένοι  ενάντια  στον αόρατο εχθρό και σίγουρα θα τον νικήσουμε. 
Η μοναδική επιπλέον θυσία που πρέπει να κάνουμε, είναι λίγη υπομονή ακόμα. Γι’ αυτό, ας δούμε όλοι την εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας, ως τη χρονική περίοδο μετάβασης από τον φόβο και το θάνατο προς την Ανάσταση και  τη χαρά της Ζωής. 
Τα διδάγματα της Ορθόδοξης Πίστης και η Σταυρική Θυσία του Χριστού μας, των αρετών της Ταπείνωσης, της Υπομονής, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης για τον Συνάνθρωπο, ας οδηγούν  τη σκέψη όλων μας.


Εύχομαι υγεία και καλή Ανάσταση σε όλους!

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γεώργιος Καπεντζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.