Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ζωριανιτών Δωρίδας

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζωριανιτών Δωρίδας «Ο Άγιος Νικόλαος» βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν ότι μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες όλων μας, θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και υπό νέα διεύθυνση το Π/Κ-Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Συλλόγου μας στο Ζωριάνο Δωρίδας.


Το καθεστώς λειτουργίας θα είναι παρόμοιο με το προηγούμενο (χρησιδάνειο, χωρίς καμία καταβολή ενοικίου προς το Σύλλογο), γιατί μοναδικός σκοπός της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση των Ζωριανιτών και των επισκεπτών του χωριού μας. Για την άδεια λειτουργίας του θα προσκομισθούν από τον χρησάμενο όλα τα απαραίτητα και νόμιμα προς τούτο δικαιολογητικά. Η κυριότητα του κτιρίου του Π/Κ-Καταστήματος παραμένει στο Δήμο Δωρίδας και η χρήση του στο Σύλλογο Ζωριανιτών Δωρίδας «Ο Άγιος Νικόλαος».


Τη λειτουργία του Καταστήματος αναλαμβάνει η οικογένεια του αγαπητού συγχωριανού μας Δήμου (Μάκη) Ηλιόπουλου του Ευαγγέλου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, καθώς πρόκειται για νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να εργασθούν και να προσφέρουν ξανά ζωή στο όμορφο χωριό μας. Θεωρούμε πως η λειτουργία ενός Καταστήματος είναι απαραίτητη για το χωρίο μας αλλά και για κάθε χωριό, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς, συνάντησης και αναψυχής αλλά και πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τη νεολαία. Η λειτουργίας ενός τέτοιου Καταστήματος σε ένα χωριό με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους δεν αποτελεί εύκολο εγχείρημα, ενώ το εισόδημα από συγκεκριμένες μικρές περιόδους μέσα στο χρόνο (κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο) δεν επαρκεί για να καλύψει τα πάγια και υψηλά λειτουργικά έξοδα.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας απευθύνει κάλεσμα προς όλους ανεξαιρέτως τους Ζωριανίτες να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη λειτουργία του δικού μας Π/Κ-Καταστήματος - Τράπεζα και να στηρίξουν όλοι με την παρουσία τους την προσπάθεια των συγχωριανών μας για την λειτουργία του.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου θέλω να απευθύνω παράλληλα ένα προσωπικό έμπρακτο Κάλεσμα Συμπαράστασης προς όλους μας, Πολιτεία, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα, Περιφέρεια, Δήμο, κλπ. φορείς, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο μας και ιδιαίτερα στα μικρά χωριά που βρίσκονται στους δυσπρόσιτους ορεινούς όγκους, να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες ιδιωτών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων που αποφασίζουν να προσφέρουν ζωή στα ορεινά χωριά μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.