Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η εγκατάλειψη ορεινών χωριών Δωρίδας

Του Βασίλη Τριανταφύλλου Δημοσιογράφου 

Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του άτυχου επισκέπτη στο Αλποχώρι αποδεικνύει περίτρανα την εγκατάλειψη που βιώνουν τα χωριά της ορεινής Δωρίδας.
 
Όλοι, κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε αυτές τις «αετοφωλιές» και τις ελάχιστες ψυχές που επιμένουν παρά τις αντιξοότητες να κρατούν τις πόρτες των σπιτιών τους ανοικτές σε πείσμα όλων όσων επιθυμούν να τα δουν ερείπια και βοσκότοπους.

Κάποια στιγμή οι τοπικοί άρχοντες (βουλευτής, πολιτευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχος κ.α) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να κρύβονται πίσω από την εύκολη δικαιολογία ότι τα ταμεία είναι άδεια, γιατί εάν περιμένουν να γεμίσουν θα θρηνήσουμε και άλλες απώλειες ζωών.

Κύριοι του Δήμου Δωρίδας αγωνιστείτε, διεκδικήστε και πάνω από όλα σχεδιάστε το μέλλον του τόπου μας. Δεν αρκούν τα «παχιά» λόγια και οι υποσχέσεις.
Βάλτε τις βάσεις για να βγουν από την απομόνωση τα ορεινά χωριά της περιοχής.
Δημιουργήστε τις βασικές υποδομές για να μπορούν να επιστρέψουν όσοι αναζητούν διέξοδο από τον οικονομικό εφιάλτη που βιώνουν στα αστικά κέντρα.
Ανοίξτε δρόμους ανάπτυξης με συγκεκριμένο επενδυτικό μοντέλο και μην αφήνετε στην τύχη τους όσους παίρνουν την μεγάλη απόφαση να γυρίσουν στον τόπο τους.
Βγείτε από τα γραφεία σας και σταθείτε στο πλάι όσων κατοίκων έχουν απομείνει για να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να είστε και εσείς χρήσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.