Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τριάντα xρόνια !

Από την Εφημερίδα Αλποχώρι, Ιανουάριος - Μάρτιος 2017

Ήταν η δεκαετία του ’80 όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για τον τόπο που λέγεται Δωρίδα και με όραμα για την περιοχή συναντήθηκαν το 1987 στο Κροκύλειο να ανταλλάξουν σκέψεις, προβληματισμούς, καινοτόμα για την εποχή σχέδια.
Ήταν μια ομάδα που συνεχώς μεγάλωνε, που συναντούσε εμπόδια και δυσκολίες αλλά συνεχώς τα υπερπηδούσε, γιατί ο στόχος ήταν ένας: Το μέλλον της Φωκίδας και η καλύτερη ανάδειξή της.
Τα κομματικά είχαν μπει στην άκρη, όλοι ΕΝΑ για τον σκοπό αυτόν. Στην πορεία βέβαια πολλοί προσπάθησαν να τα εισχωρήσουν αλλά μακροχρόνια απεδείχθη ότι δεν πέτυχαν τίποτα.
Έτσι στις 10 και 11 Αυγούστου 1987 στο Κροκύλειο προσήλθαν 13 χωριά για να συζητήσουν. Ήταν το Α ́ Συνέδριο της Β.Δ. Δωρίδας. Πρόεδρος του συνεδρίου ο αείμνηστος Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου και γραμματέας ο Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας. Βέβαια υπήρξε μια ομάδα απ’όλα τα χωριά που δουλεύαμε άοκνα και θα ήταν δύσκολο να αναφερθούν όνοματα, γιατί μπορεί να ξεχασθούν μερικοί και δεν είναι σωστό.
Όμως πολλά που έχουν γίνει ή που είναι στον δρόμο να γίνουν ήταν προτάσεις συνεδρίων. Τότε ήταν άπιαστα όνειρα αλλά σήμερα παρατηρείς, ότι κάτι ξενύχτια για τα συνέδρια, κούραση, στεναχώριες, χαρές, άξιζαν τον κόπο. Και μόνο ότι γνωριστήκαμε τα χωριά μεταξύ μας, ανταλλάξαμε τους προβληματισμούς μας, γνωρίσαμε τα προβλήματα της περιοχής, προτείναμε λύσεις, γίνανε μερικά έργα, ε, ναι, άξιζαν τον κόπο.
Φέτος το καλοκαίρι θα γίνει το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, των 18 χωριών πλέον, στο Κονιάκο και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι, γιατί για πολλούς μπορεί να είναι μια εκδήλωση, για μερικούς σημαίνει πολλά.
Ευχαριστώ,
Γιώτα Ζαχαρή - Τσακατούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.