Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Γνωρίστε το έργο που κάνει "Η ΜΕΡΙΜΝΑ"

Η Εταιρεία Μέριμνας & Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

     Τα μέλη των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της εταιρείας κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας που ίδρυσε ο καθηγητής Π. Σακελλαρόπουλος (1981), έχουν συστήσει από το 1997 μαζί με τους θεραπευτές τους τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα» στην Άμφισσα. Στη συνέχεια ιδρύθηκαν και τρία παραρτήματα, στον Έβρο, τη Φθιώτιδα και την Αττική. Η εταιρεία έχει σκοπό κοινωφελή δηλ. την εξασφάλιση στέγης, όρων διαβίωσης και εργασίας των μελών των μονάδων όπως και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Προσπαθεί να αποκαθιστά με κάθε τρόπο τα παραπάνω άτομα φροντίζοντας για την λειτουργικότερη κοινωνική ένταξή τους, την ισότιμη αντιμετώπισή τους και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στα ζητήματά τους, με μια λέξη αγωνίζεται για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού επιπέδου ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων. 
   Στους σκοπούς της ακόμα περιλαμβάνεται η προώθηση κατάλληλων πάσης φύσεως προγραμμάτων εκπαίδευσης αυτών των ατόμων, ο επιστημονικός προβληματισμός, η μελέτη και η ενημέρωση όλων των ανθρώπων για θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Όλα τα χρόνια που λειτουργεί η εταιρία καλλιεργεί και προάγει την αλληλοβοήθεια των μελών της και συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων των μελών των μονάδων κατά τις δυνατότητές της οργανώνει επισκέψεις και ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων, εμπειριών με κάθε μορφής φορέα εθνικό ή διεθνή ασχολούμενο με την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και συναφή αντικείμενα.
    Ανώτατο όργανο της μέριμνας είναι η Γενική Συνέλευση των μελών-εταίρων της και τη διοίκησή της ασκεί πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο, αντιπρόεδρο-επιστημονικό διευθυντή και γραμματέα εκλεγόμενους για διετή θητεία από τη Γ.Σ.
    Η εταιρεία «Μέριμνα» ως μη κερδοσκοπική, βασίζεται στους πόρους από τις εισφορές των μελών της και κάθε λογής επιχορηγήσεις και δωρεές από δημόσιες υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς και εισπράξεις από τις δραστηριότητές της κατά τους καταστατικούς σκοπούς της.
    
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να γίνει φίλος της εταιρίας συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της, ερχόμενος σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους των παραρτημάτων.



Κεντρικό
Εθνικής Αντιστάσεως 13, Άμφισσα
T. (22650) 22924
F. (22650) 22600
ekpsfoki@otenet.gr 
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ekpse.gr/el/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.