Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά της Δωρίδας


Ολοσέλιδο αφιέρωμα για την Δωρίδα υπήρχε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου του 1965 (σελίς 5). Αφορμήήταν η πρόσκληση που έλαβε η εφημερίδα για το "ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ" και είχε σαν αποτέλεσμα να μεταβεί στο Λιδωρίκι ο δημοσιογράφος Γιώργος Μανιάτης. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η πρόσκληση των διοργανωτών προς την εφημερίδα, αναφέρει, μεταξύ άλλων: "....Αποτελεί παράπονον των Δωριέων, το ότι ουδέποτε μέχρι σήμερον επεσκέφθη την Δωρίδα (από της απελευθερώσεως του 1821) μέλος της Βασιλικής Οικογενείας ή έστω πρωθυπουργός εν ενεργεία ...".

"Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά... της Δωρίδας", σύμφωνα με τον απεσταλμένο της, μαύρη και παραμένει μπορούμε να συμπληρώσουμε κι εμείς 52 χρόνια μετά.


Απόκομα της εφημερίδος του Γιώργου Μποβιάτση, γιού του Παπα-Γιάννη Μποβιάτση, ο οποίος φαίνεται στην φωτογραφία μαζί με τον Νικόλαο Αρβανίτη (Λουρονίκο) από το Δωρικό (Σεβεδίκο), τον Γιάννη Πέτρου (Ταλτόγιαννο), το Θύμιο τον Μαναγλιώτη από Λεύκα (Μαυριάννη) και κάποους μη αναγνωρισμένους. Η Μαρία Γούρα σερβίρει στη Βαθειά στην ταβέρνα του πατέρα της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.