Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ο μικρός απολογισμός του 2017 για το "Ορεινή Δωρίδα"

Συνηθίζουμε στο τέλος του έτους, να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό, τόσο για εμάς όσο και για κάποια μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας που μπορεί να ενδιαφέρονται. Έτσι ο ιστοχώρος μας δέχθηκε 54.000 επισκέψεις το 2017 (με 252 αναρτήσεις),  έναντι 22.500 το 2016 (με 186 αναρτήσεις) και 7.000 το 2015 (με 101 αναρτήσεις), διατηρώντας έτσι την ανοδική δυναμική που είχε από το ξεκίνημά του. 

Η λίμνη του Μόρνου από τον Χρήστο Τσιαμπά
  
Οι δημοφιλέστερες αναρτήσεις του 2017 ήταν:
Μια βόλτα στην τεχνητή λίμνη του Μόρνου  (5-3-2017)

Μοναδικές φωτογραφίες από τα χιονισμένα χωριά μας (11-1-2017)
Ξεθωριασμένα ενθύμια Ορεινής Δωρίδας ΙΙ (1-10-2017)
και Η σπάνια χλωρίδα και πανίδα των Βαρδουσίων  (2-07-2017)

Μεγάλη βοήθεια στην αύξηση της επισκεψιμότητας παίζουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη σελίδα του facebook visitdorida που ανα καιρούς φιλοξενεί κάποιες επιλεγμένες αναρτήσεις μας.  

Οι σταθερές σελίδες του μλποκ δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, ενισχύθηκαν όμως τα εσωτερικά λινκ  του μπλοκ, προκειμένου ο επισκέπτης να παραπέμπεται σε αναφορές που μπορεί να τον ενδιαφέρουν και να μένει περισσότερο χρόνο στον ιστοχώρο μας. Από τις σταθερές σελίδες των χωριών, αυτές της Αρτοτίνας και του Ψηλού Χωριού, συνεχίζουν να δέχονται τις περισσότερες επισκέψεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχεται από Ελλάδα (83.7%) αλλά υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός κυρίως από τις ΗΠΑ (3.2%) και τη Ρωσία (2.4%). Τακτικές επισκέψεις δέχεται επίσης ο ιστοχώρος από τις χώρες Γερμανία, Βουλγαρία και Ουκρανία και λιγότερο από Καναδά και Γαλλία. 
Υπενθυμίζουμε πως ο παρών ιστοχώρος ξεκίνησε την παρουσία του τον Μάρτιο του 2014 και αποτελεί προϊόν ερασιτεχνικής προσπάθειας που επιχειρεί μία βαθύτερη γνωριμία με τα χωριά της Ομοσπονδίας και δευτερευόντως της ευρύτερης περιοχής. Οι προσθήκη κάποιων επιλεγμένων ετικετών στις αναρτήσεις (βλ. δεξιά πλαϊνή στήλη) βοηθά την ταξινόμηση των αναρτήσεων ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να φιλτράρει μόνο το χωριό ή τα θέματα που τον ενδιαφέρουν. Ελπίζουμε και το 2018, να έχουμε τον επαρκή χρόνο ώστε να συνεχίσουμε  την ανάπτυξη του ιστοχώρου Ορεινή Δωρίδα, ανταποκρινόμενοι  στους αυξανόμενους επισκέπτες που μας τιμούν με την ανάγνωση των αναρτήσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.