Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Παραδοσιακές γεύσεις στη Γραμμένη Οξυά


Το Εντευκτήριο (εστιατόριο-ταβέρνα) βρίσκεται στην Γραμμένη Οξυά. Ένα καταπράσινο και πανέμορφο χωριό της ορεινής Ναυπακτίας το οποίο διατηρεί την δική του ταυτότητα αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου με θέα το αλπικό τοπίο των Βαρδουσίων.

Η Γραμμένη Οξυά (πρώην Σιτίστα) βρίσκεται στις νότιες πλαγιές της Οξιάς και αποτελεί τον τελευταίο οικισμό της Αιτωλοακαρνανίας και της Ναυπακτίας στο ΒΑ τους άκρο. Από τη μια μεριά τα χιλιοτραγουδισμένα ψηλά βουνά η Οξυά και τα Βαρδούσια και από την άλλη ο μεγαλοπόταμος Εύηνος μαζί με το παραποτάμι του, τον Σιτίστα, δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο που δίνει στην Γραμμένη Οξυά μια γραφική ομορφιά. Παρά την έλλειψη στοιχείων η Σιτίστα ανάγεται στους χρόνους της τουρκοκρατίας και ίσως προγενέστερους.


Η επιχείρηση μας προσκαλεί σε ένα περιβάλλον όπου η παράδοση αποτελεί πρώτη  προτεραιότητα και μας περιμένει για να περάσουμε μοναδικές στιγμές γεύσης και χαλάρωσης. Προτείνει παραδοσιακές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας αρνάκι στη γάστρα, κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, προβατίνα κοκκινιστή, γίδα βραστή και πατσά πόδι για τις χειμωνιάτικες και κρύες μέρες. Επίσης σπιτικές χορτόπιτες-τυρόπιτες καθώς και της ώρας λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια. Το εξαιρετικό κρασί και το τσίπουρο είναι από ντόπια σταφύλια κτήμα Γιάννης Κατσικάς Φτέρη Φθιώτιδος.


Διεύθυνση: Πλατεία Γραμμένης Οξυάς
Τηλέφωνα: 6977274436, 6981173507
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.