Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Έτοιμα τα σχολεία της Δωρίδας να υποδεχθούν τους μαθητές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

Λιδωρίκι, 12/9/2020

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Δωρίδος για το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων.
Μια νέα «ιδιαίτερη» σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 με πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα των μαθητών, μικρών και μεγάλων. Η ασφάλεια και η ατομική προστασία κυριαρχούν, ενώ βασικό μέλημα όλων είναι η υγειονομική θωράκιση κάθε μαθητή.
Χάρη στην έγκαιρη, συνεχή και συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου, υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Προέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλιόπουλου Κωνσταντίνου και της Προέδρου Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Παπαγεωργίου Ελένης, όλα τα σχολεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ανοίξουν και να υποδεχθούν τους μαθητές με βασικό μέλημα και στόχο την υγειονομική  προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Αναλυτικότερα :
·           Έγιναν συντηρήσεις-επεμβάσεις,ελαιοχρωματισμοί σε κτίρια των σχολικών μονάδων
·           Έγιναν οι απαραίτητες αποψιλώσεις και καθαρισμός εσωτερικών και αύλειων χώρων
·         Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσλήψεων επιπλέον προσωπικού καθαριότητας μερικής απασχόλησης και έχει τοποθετηθεί εδώ και αρκετές μέρες στα σχολεία, για την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού, λόγω  των συνθηκών που επιβάλλουν πρόσθετες ώρες για την καθαριότητα.
·         Όλα τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο υγειονομικό  υλικό και μεγάλη ποσότητα
αντισηπτικών υγρών.
·         Εντός του Σαββατοκύριακου έχει προγραμματιστεί να γίνει η διανομή των μασκών. 
·         Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών είναι σε συνεχή επικοινωνία και έχουν εξαίρετη συνεργασία με όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και με τις Διευθύντριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας,  για την τήρηση των μέτρων για τον covid-19 αλλά και για όποιο θέμα προκύπτει.
·         Έχει ολοκληρωθεί η απολύμανσηκαι η απεντόμωση όλων των σχολικών μονάδων.
·         Έχει ολοκληρωθεί η διανομή των παγουρίνων σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η Δημοτική Αρχή και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών δουλεύουν ακούραστα για να έχουν τα παιδιά μας την προστασία και την ασφάλεια  που τους αξίζει, για να βρεθούν στα σχολεία τους που έχουν στερηθεί αρκετό καιρό. Περιμένουμε όμως και από την Πολιτεία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, να φροντίζουν άμεσα για την κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς.
Ευχόμαστε σε όλους καλή, δημιουργική και πάνω απ’ όλα ασφαλή για την υγεία σχολική χρονιά !
Φοράμε μάσκα – τηρούμε τις αποστάσεις – μένουμε ασφαλείς
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά επίσημες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας υγείας) για όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.