Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Σειρά παρεμβάσεων στην Κοινότητα Διχωρίου

που θα αλλάξουν την εικόνα του χωριού



Ο Δήμος Δωρίδος προκηρύσσει την έναρξη του διαγωνισμού για το έργο των αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Διχωρίου, της Δ.Ε. Βαρδουσίων. Η παρέμβαση είναι προϋπολογισμού 134.320,29 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κυριότερων κοινοχρήστων χώρων της Κοινότητας Διχωρίου και έχει ως στόχο την απρόσκοπτη χρήση τους καθώς και την καλύτερη δυνατή οργάνωση των κινήσεων πεζών και αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις στην πλατεία Βέιμου, στην κεντρική πλατεία της κοινότητας, στην παιδική χαρά, στην κάτω βρύση και στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μελέτης το σύνολο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν θα διαμορφώσουν τους κοινόχρηστους χώρους κατά τρόπο που να είναι φιλικοί προς τον επισκέπτη και παράλληλα πλήρως αισθητικά εναρμονισμένοι με την αρχιτεκτονική του χωριού. Μεταξύ άλλων θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού, πρόσβασης, βελτίωσης ή αντικατάστασης των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και κατασκευής νέων, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα θα αξιοποιηθούν για σειρά δράσεων (πχ μικρό αμφιθέατρο στην πλατεία Βέιμου).

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξή της, δηλώνοντας: «Δε σταματάμε τις προσπάθειες βελτίωσης και ανάδειξης όλων των οικισμών του Δήμου μας. Ο ορεινός μας όγκος έχει μεγάλη αξία και δικαίωμα στην επιβίωση και στη διατήρηση στο χρόνο. Ο στόχος αυτός είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί μέσα από την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των φορέων».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.