Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

700 άτομα από την Ορεινή Δωρίδα εξετάστηκαν από τις Ιατρικές κινητές μονάδες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Ιατρικών Κινητών Μονάδων στο Λιδωρίκι

Έκλεισε ο κύκλος των εργασιών των Ιατρικών Κινητών Μονάδων στο Λιδωρίκι. Μέσα σε τρεις ημέρες περίπου 700 άνθρωποι απομακρυσμένων ορεινών χωριών είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν από γιατρούς 15 ειδικοτήτων περίπου.

Όμως η δράση τους δεν σταμάτησε εκεί. Παράλληλα με τη λειτουργία των ιατρείων (από τις 9.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.) υλοποιήθηκαν παράλληλες ενημερωτικές ομιλίες σε ενήλικες και μαθητές σχετικά με θέματα υγιεινής, διατροφής, έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών καθώς και μαθήματα πρώτων βοηθειών. 


Η ομάδα «Αναγέννηση και Πρόοδος» διοργάνωσε  ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, στο χώρο του προαυλίου των σχολείων Λιδωρικίου, αξιολόγησε βασικές κινητικές δεξιότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίξε, Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει» ενώ παρείχε διατροφολογική αξιολόγηση, συμβουλευτική καθοδήγηση των παιδιών και παρακολούθηση του επιπέδου ενυδάτωσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που είναι ο αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος, την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Αναγέννηση & Πρόοδος», την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων υγείας (ΑΕΜΥ), τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό το τεχνικό προσωπικό, τους φοιτητές της ιατρικής σχολής και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των ανωτέρω δράσεων που άφησαν για μερικές ημέρες τις υποχρεώσεις τους, επισκέφθηκαν το Λιδωρίκι και έγιναν για τρεις μέρες οι φύλακες άγγελοι των κατοίκων.


Ο Δήμος μας, έχει χρέος να συνεισφέρει με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας με Μη κυβερνητικές Οργανώσεις και λοιπούς Φορείς προς όφελος των δημοτών του και ιδιαίτερα εκείνων που  ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.