Σάββατο 25 Μαΐου 2019

H Mαρίνα Κουτσοπούλου και η πανέμορφη ταβέρνα της στο Διχώρι

του Στέλιου Τσιώρης
Προέδρου του Συλλόγου Πενταγιωτών 

ΈΝΑ από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Δωρίδας είναι το Διχώρι (παλιά λεγόταν Κωστάρτσα). Βρίσκεται πιο βόρεια από την Πενταγιού (περίπου 30 km) και σε μεγάλο υψόμετρο (1130μ). Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος κι έτσι σήμερα η διαδρομή από Πενταγιού είναι συνολικά περίπου 30 km και δεν διαρκεί πάνω από 35-40 λεπτά.
Έχει μιά πολύ όμορφη πλατεία, με μια αριστοκρατική πετρόκτιστη ταβέρνα που δεσπόζει στον χώρο. Η ταβέρνα ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, ο οποίος τη μισθώνει σε ιδιώτες, όπως παλιότερα στον αγαπημένο μου φίλο Σπύρο Καραΐνδρο.



Εδώ και τρία χρόνια, τη ταβέρνα μίσθωσε η Μαρίνα Κουτσοπούλου. Η Μαρίνα (σήμερα 28 ετών) ήταν η μεγάλη έκπληξη για όλους.
Κανείς δεν πίστευε ότι ένα μικρό κορίτσι θα πετύχαινε όχι μόνο να κρατάει ανοιχτό το μαγαζί ακόμη και τις παγωμένες μέρες του χειμώνα, αλλά και να σε κάνει, με τις υπέροχες νοστιμιές της να αποζητάς να την επισκεφθείς. Πάντα θα έχει μερικά φαγητά έτοιμα, αλλά και σε λίγα λεπτά, μπορεί να σου φτιάξει ότι θέλεις από αυτά που λέμε «της ώρας». Και πάντα το χειμώνα το τζάκι να καίει! Κι όταν τη ρώτησα φέτος το χειμώνα που την επισκέφθηκα πως κουβάλησε κάτι μεγάλα κούτσουρα, με ρώτησε «Γιατί δεν με ρωτάτε πως τα έκοψα!» Απίστευτη Μαρίνα!

Η Μαρίνα είναι τελειόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά. Μιλάει και Αγγλικά. Είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό, από τα χιλιάδες συνομήλικά της κορίτσια, που διψούν για τη ζωή των μεγαλουπόλεων. Και τόσο όμορφη, και όλες οι αδελφές της πουτις βλέπουμε σε μεγάλες εκδηλώσεις, όταν έρχονται για βοήθεια.

Άνθρωποι σαν τη Μαρίνα, με τη θέληση και τις ικανότητές της, θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σε μια αναγεννητική προσπάθεια της Πολιτείας για τον τουρισμό στην πολύπαθη ορεινή Δωρίδα.
Να βοηθηθεί και να την οπλίσουν με εφόδια (Δήμος, Περιφέρεια και ΕΟΤ) ώστε να ηγηθεί (ναι, η Μαρίνα) μιας μεγάλης προσπάθειας προσέλκυσης επισκεπτών για όλα τα είδη τουρισμού (αλπικός, αγροτοτουρισμός, θρησκευτικός κ.λ.π.).
Και υπάρχουν κι άλλοι νέοι που θα βοηθήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.