Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Εγκαινιάστηκε το αιολικό 38,4MW της Nostira στη Δωρίδα



Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αλλά και στελεχών του κλάδου  της ενέργειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/05/2019 η τελετή εγκαινίων των 3 Αιολικών Πάρκων (ΑΠ Κατω Λακωμμάτα – ΑΠ Μικρόβουνο – ΑΠ Ψαρομύτα) της εταιρείας Αιολικό Πάρκο Κατω Λακωμματα Α.Ε. Το "παρών" στα εγκαίνια έδωσαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.



Τα 3 Αιολικά Πάρκα συνολικής ισχύος 38,4MW (19.2MW , 9.6MW και 9.6MW αντίστοιχα) είναι εγκατεστημένα στον Δήμο Δωρίδας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν υπό την διαχείριση της εταιρείας ΝΟΣΤΙΡΑ Α.Ε.

Τα Αιολικά Πάρκα αποτελούνται από συνολικά 12 ανεμογεννήτριες τύπου GE-103 (ισχύος 3.2MW η κάθε μία). Πρόκειται για την πρώτη φορά που εγκαθίστανται στην Ελλάδα ανεμογεννήτριες από την εταιρεία GE Renewable Energy.

Η κατασκευή του συνολικού έργου άρχισε τον Ιούλιο του 2018. Το έργο τέθηκε σε λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2019 με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 95 GWh. 

Στόχος της εταιρείας ΝΟΣΤΙΡΑ Α.Ε. είναι να αυξήσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της στην κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση έργων στον τομέα των ΑΠΕ, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην επίτευξη του εθνικού και ευρωπαϊκού στόχου για τη διείσδυσή τους στο ενεργειακό ισοζύγιο ως το έτος 2030. 

Μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στην περιοχή της Βοιωτίας τα Αιολικά Πάρκα Κορομπίλι και Πουρνάρι συνολικής ισχύος 57,6MW.





Σχετική ανάρτηση:


1 σχόλιο:

  1. Συνχαρητηρια...η ανάπτυξη ήρθε στον τόπο σας...ο τελευταίος από εσάς,μην ξεχάσει, να κλείσει την πόρτα πίσω του φευγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.