Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ο Χ. Θεοχάρης από την Κερασιά Υπουργός Τουρισμού

Από τη Δωρίδα ο νέος υπουργός τουρισμού 



Μετά τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος κατάγεται από την Τριταία, και ο νέος υπουργός τουρισμού έλκει την καταγωγή του από τη Φωκίδα. Πιο συγκεκριμένα, η καταγωγή του άλλοτε Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, είναι από το ορεινό χωριό Κερασιά του Δήμου Δωρίδας.
Ο Θεοχάρης έχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 1970 και έχει σπουδάσει μηχανικός λογισμικού στο Imperial College του Λονδίνου. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up).



Το 2011 έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών ως και τον Ιούνιο του 2014, οπότε αποπέμφθηκε με προσωπική απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.  Στις προτεραιότητές του ήταν η εδραίωση της διαφάνειας και του ελέγχου τόσο από τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τον πολίτη μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr.

Εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 19 Απριλίου 2016, ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Στις εκλογές της Κυριακής ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου η ΝΔ εξέλεξε 9 έδρες, και κατετάγη 4ος συγκεντρώνοντας 29.741 σταυρούς προτίμησης. Από προχθές είναι ο νέος υπουργός τουρισμού.
Τι δήλωσε στην τελετή παράδοσης –παραλαβής του υπουργείου

Στην διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουρισμού, ο νέος υπουργός Χάρης Θεοχάρης στάθηκε στη σημασία του τουρισμού, ως τον πυλώνα που μπορεί να έχει το δικό του ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη της χώρας. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να γυρίσει στην ανάπτυξη του 4% ετησίως και ο τουρισμός θα έχει σημαντική συνεισφορά σε αυτή την προσπάθεια.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού μίλησε για τα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετιγκ και την στροφή στην καινοτομία, στην προσπάθεια ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, αφού επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση υπογράμμισε ότι το υπουργείου Τουρισμού έχει μεγάλες προκλήσεις και αναπτυξιακές δυνατότητες. Στο σημείο αυτό ο κ. Θεοχάρης δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, επεσήμανε ότι μέλημα της νέας ηγεσίας θα είναι και η θωράκιση του τουριστικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.