Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια παραχωρεί κτίριο στο Δήμο για τη στέγαση του Α.Τ. Ευπαλίου

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης υπέγραψαν προχθές, 24 Νοεμβρίου 2020, το συμβόλαιο για την παραχώρηση του κτιρίου που θα στεγαστεί το νέο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την πολυπόθητη παραμονή του Αστυνομικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή.


Στο εν λόγω ακίνητο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, μέχρι σήμερα, στεγάζονται οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραχωρεί κατά χρήση και χωρίς αντάλλαγμα το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.




Η διάρκεια του παρόντος χρησιδανείου ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Δωρίδας, με το υπ’ αριθμόν 2.477/24-11-2020 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ευπαλίου Άννας Παπαγεωργίου, δωρίζει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το δημοτικό ακίνητο των πρώην Σφαγείων, προκειμένου, μετά την επισκευή του, να μεταφερθούν εκεί οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της ΔΑΟΚ ΠΕ Φωκίδας. 
 
 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά από ολοκληρωμένη και αδειοδοτημένη μελέτη που έχει συντάξει ο Δήμος Δωρίδας, έχει δεσμεύσει πόρους προκειμένου να αποκαταστήσει άμεσα το δωρηθέν ακίνητο και να το μετατρέψει σε πρότυπη δομή υποστήριξης των αγροτών της Δωρίδας.

«H σημερινή συνεργασία με το Δήμο Δωρίδος δεν είναι απλά μια τυπική ανταλλαγή ακινήτων, αλλά μια ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραχωρεί ένα ακίνητο στο Ευπάλιο, που πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ενός σύγχρονου και καλά οργανωμένου Αστυνομικού Τμήματος, και παράλληλα αποκτά έναν άλλο χώρο όπου σύντομα θα μεταστεγαστούν αναβαθμισμένες οι υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.





Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε: «Συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, προωθώντας αιτήματα και προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Δωρίδας. Με την παρούσα παραχώρηση ακινήτων λύνουμε ένα πρόβλημα ετών στην περιοχή του Ευπαλίου και εδραιώνουμε περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους μας».

Στην υπογραφή των συμβολαίων παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, η Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πέγκυ Αραβαντινού, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Γιάννης Φλέγγας και ο Πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας.

Δήλωση Προέδρου Ευπαλίου Κώστα Τσιούστα

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο Πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μεγάλη μέρα για το χωριό μας σήμερα.

Μπήκαν επιτέλους οι υπογραφές για την ανταλλαγή των κτιρίων μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Τα παλιά σφαγεία πέρασαν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, με μία πλήρη μελέτη ανακατασκευής τους από το Δήμο Δωρίδος. Η Περιφέρεια έχει με τη σειρά της έτοιμη την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των κτιρίων, και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλης της περιοχής όπου θα στεγαστούν δικές της πλέον υπηρεσίες.

Παράλληλα ο Δήμος απέκτησε το κτίριο του ΚΕΓΕ δίπλα από την πάνω πλατεία( Ελευθερίου Βενιζέλου )πίσω από το ιατρείο για χρήση 25 χρόνων το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια, για την μόνιμη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.

Είναι κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια με μία υπόσχεση του Κώστα Μπακογιάννη μετά βέβαια από δική μας απαίτηση , να μη φύγει καμία υπηρεσία από το Ευπάλιο, σε μία εποχή που ακούγονταν διάφορα.

Τα εμπόδια πολλά, η γραφειοκρατία τεράστια, σε ένα εγχείρημα, με διαδικασίες που δεν τις συναντάς κάθε μέρα. Η επιμονή όμως κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων βοήθησαν στο να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να φτάσουμε σήμερα να έχει αίσιο τέλος όλο αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε όλη αυτή την μεγάλη και επίπονη προσπάθεια, στο Ευπάλιο να κρατηθούν όλες οι υπηρεσίες και μάλιστα σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε και οι αγροτικές υπηρεσίες, και το κτηνιατρείο να είναι πιο λειτουργικά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, και το αστυνομικό τμήμα να συνεχίσει να προσφέρει ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τότε περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την αρχική χρηματοδότηση και στήριξη του όλου εγχειρήματος.

Τον σημερινό περιφερειάρχη Φάνη Σπανό που από την πρώτη στιγμή της θητείας του ήταν αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Το Δήμαρχο μας τον Γιώργο Καπεντζώνη για την μεγάλη συμβολή του και τη χρηματοδότηση φυσικά της μελέτης.

Το σημερινό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Φλέγγα όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας και γενικά όλους όσους βοήθησαν.

Και φυσικά την κυρία Πέγκυ Αραβαντινού, την ειδική σύμβουλο σήμερα του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού αλλά και πρώην Περιφερειακή σύμβουλο και ειδική συνεργάτης του τότε περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Από την πρώτη στιγμή η βοήθειά της τεράστια και η συμβολή της καταλυτική.

Το Ευπάλιο αλλάζει, όλοι μαζί κοιτάμε μπροστά…”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.