Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

17ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας

Στις 5 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε το 17ο Αναπτυξιακό Πολιτιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας στον Κονιάκο. Από τον Δήμο Δωρίδας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κων/νος Παλασκώνης, Ανδρέας Ευσταθίου και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Επαμεινώνδας Τριβήλος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων. Τον Σύλλογο Αρτοτινών «Ο Αθανάσιος Διάκος» εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Θοδωρής Μαρτέκας και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Μαυραγάνης.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Τρίγκας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΒΔ Δωρίδας Γεώργιος Μπαλατσούρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κονιάκου Μάρκος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κονιάκου Δημήτριος Χολέβας, ο ιερέας της Κοινότητας Κονιάκου πατήρ Δημήτρης, ο πολιτευτής της ΝΔ Φωκίδας Κωνσταντίνος Χαλιορής εκπροσώπησε τον Τομεάρχη Τουρισμού ΝΔ Βουλευτή Δωδεκανήσου Μανώλη Κόνσολα, ο Γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ Τσαμαντάνης Χρήστος. 


Ο Γραμματέας της Δωρικής Αδελφότητας και στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας Δρίσας Μιχάλης παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης της ορεινής Δωρίδας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σημαντικές ήταν οι θέσεις για την τοπική ανάπτυξη του τουρισμού της Δωρίδας που ανέπτυξε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Πολιτικός Μηχανικός Κώστας Κατσιγιάννης. Τέλος ο Δήμαρχος Δωρίδας Καπεντζώνης Γεώργιος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία της παράπλευρης στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα αναφέρθηκε στον συνεχή αγώνα της Δημοτικής Αρχής στο μέτωπο της καταβολής αντισταθμίσματος λόγω των αντιαναπτυξιακών προοπτικών και περιοριστικών όρων της Λίμνης του Μόρνου. Συγχαρητήρια για την οργάνωση του Συνεδρίου και τη φιλοξενία από την Αδελφότητα Κονιακιωτών «Άγιος Γεώργιος».

Πηγή: Εφημερίδα Αρτοτίνα ΑΦ 131, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.