Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Νέο ΔΣ για το Ίδρυμα Τσώρη και χορήγηση υποτροφιών

Πηγή: www.krokilio.gr
 
Tο Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη αποτελεί κληροδότημα του Αναστασίου Ιωάννη Τσώρη, πρώτου προέδρου του Συλλόγου Κροκυλιωτών "Ο Μακρυγιάννης" με καταγωγή από την Πενταγιού. Σκοπός του Ιδρύματος (έτος ίδρυσης 1982) είναι η χορήγηση υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό, σε σπουδαστές καταγόμενους κατά κύριο λόγο από το Κροκύλειο και την Πενταγιού.

Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους Προέδρους των Συλλόγων Κροκυλιωτών και Πενταγιωτών. Τρίτο μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος και Πρόεδρός του από την ίδρυσή του, υπήρξε (βάση καταστατικού) ο Πενταγιώτης δικηγόρος Ξενοφώντας Τσώρης, ο οποίος απεβίωσε στις 8-11-2015. Η απουσία πρόβλεψης διαδικασίας αντικατάστασής του, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πολύμηνη αναστολή στη λειτουργία του Ιδρύματος, που τα τελευταία χρόνια είχε να επιδείξει την χορήγηση υποτροφιών σε πολλά παιδιά της περιοχής μας. Για την αντικατάσταση ακολούθησαν αρκετές διαδικασίες, ώσπου τελικά εκδόθηκε προσωρινή δικαστική διαταγή, η οποία ορίζει ως αντικαταστάτη του θανόντος Προέδρου, τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Πενταγιωτών, Δημήτρη Καραστάθη.

Έτσι η νέα συγκρότηση του ΔΣ του Ιδρύματος έγινε στις 11-10-2016 ως εξής:

  •      Πρόεδρος ο Δημήτρης Καραστάθης, Γραμματέας του Συλλόγου Πενταγιωτών
  •      Γραμματέας ο Ευάγγελος Γραββάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κροκυλιωτών και
  •      Ταμίας ο Στυλιανός Τσιώρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Πενταγιωτών.
Το νέο ΔΣ προχώρησε άμεσα στην χορήγηση των δύο καθυστερημένων υποτροφιών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-15, ύψους 4.000€. Οι δύο υποτροφίες που επιλέχθηκαν μεταξύ 10 αιτήσεων είναι της Σανιδάς Ιωάννας, με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του Παναγιώτη και της Ελένης Αρμάου με καταγωγή από το Κροκύλειο και της Χριστοδούλου Αθηνάς, του Κων/νου και της Ιωάννας Σερμέα, με πτυχίο Οδοντιατρικής με καταγωγή από την Αρτοτίνα. Προσεχώς το Ίδρυμα πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού του, που να προβλέπει την διαδικασία εκλογής και του τρίτου μέλους καθώς και στην προκήρυξη υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.