Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο μικρός απολογισμός του 2016 για την Ορεινή Δωρίδα

Κλείνοντας το 2016, είναι μία ευκαιρία να αναφερθούμε σε λίγα νούμερα προκειμένου να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον ιστοχώρο Ορεινή Δωρίδα που σχετίζεται κυρίως με τα χωριά της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας και την δραστηριότητα των Συλλόγων τους, αλλά επιχειρεί να προβάλει και θέματα που ενδιαφέρουν κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της περιοχής μας.

Σε ένα ερωτηματολόγιο για την εντοπιότητα των επισκεπτών μας, το οποίο έγινε μέσα στον ιστοχώρο μας (αριστερή στήλη), ανταποκρίθηκαν 44 άτομα εκ των οποίων 25 άτομα (56%), δήλωσαν πως κατάγονται από τα νότια χωριά (Τρίστενο, Πενταγιοί, Αλποχώρι, Ζωριάνο, Κουπάκι, Κροκύλειο, Περιβόλι, Κόκκινος), 10 άτομα (22%) από τα βόρεια χωριά (Αρτοτίνα, Κριάτσι, Κερασιά, Ψηλό Χωριό, Διχώρι) και 8 άτομα (18%) από τα ανατολικά χωριά (Δάφνος, Διακόπι, Κλήμα, Κάλιο, Κονιάκος). 

Η προέλευση των επισκεπτών είναι κυρίως από Ελλάδα (80%) αλλά υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός από άλλες χώρες όπως ΗΠΑ (5%), Ρωσία (3%) και Βουλγαρία (3%). Τακτικές επισκέψεις δέχεται επίσης ο ιστοχώρος από χώρες όπως  Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία κ.λ.π.

Εάν το 2015 ήταν για το OriniDorida το έτος στο οποίο καθιερώθηκε μεταξύ των στα ηλεκτρονικών μέσων της Δωρίδας (βλ. απολγισμό 2015),  το 2016 είναι σίγουρα το έτος διεύρυνσης των επισκεπτών του, αφού ο ιστοχώρος απέκτησε μέση μηνιαία επισκεψιμότητα 1900 περίπου προβολών. Αναλυτικότερα  ο ιστοχώρος φιλοξένησε το έτος που μας πέρασε 190 περίπου δημοσιεύσεις που συγκέντρωσαν περί τις 22.500 επισκέψεις.  Οι δύο περοσσότερο δημοφιλείς αναρτήσεις ήταν:

Η άνοδος της επισκεψιμότητας εμφανίζεται συνεχής και σταθερή χωρίς φυσικά να επηρεάζει ή να γίνεται αυτοσκοπός των αναρτήσεων. Πέρα από την πληθώρα και την ποιότητα των αναρτήσεων, στην άνοδο των επισκέψεων βοήθησαν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως η σελίδα του facebook με τίτλο visitdorida που ανα καιρούς φιλοξεί κάποιες επιλεγμένες αναρτήσεις μας.

Επίσης τη χρονιά που μας πέρασε πολλές από τις μόνιμες σελίδες των χωριών, εμπλουτίστηκαν. Την μεγαλύτερη κίνηση συνεχίζουμε να την βλέπουμε στην Αρτοτίνα και στο Ψηλό Χωριό (Νούτσομβρο) ενώ ακολουθεί το Διακόπι (Γρανίτσα). Μια μικρή αναμόρφωση έγινε και στις υπόλοιπες μόνιμες σελίδες (στο επάνω μέρος του ιστοχώρου) η οποία θα συνεχιστεί, προκειμένου να βελτιωθούν και να γίνουν φιλικότερες προς τον επισκέπτη.

Ο παρών ιστοχώρος ξεκίνησε την παρουσία του τον Μάρτιο του 2014 και αποτελεί προϊόν ερασιτεχνικής προσπάθειας που επιχειρεί μία βαθύτερη γνωριμία με τα χωριά της Ομοσπονδίας και δευτερευόντως της ευρύτερης περιοχής. Οι προσθήκη κάποιων επιλεγμένων ετικετών στις αναρτήσεις (βλ. πλαϊνή στήλη) βοηθά την ταξινόμηση των αναρτήσεων ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να φιλτράρει μόνο το χωριό ή τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.