Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα: Μοναδική τοπική λιχουδιά

Από την ιστοσελίδα Κερασιά Φωκίδας | ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ & ΤΩΝ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, δανειζόμαστε την συνταγή για την μοναδική και πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα της περιοχής μας:

Υλικά:

500 γρ  φύλλο κρούστας
3/4  κολοκύθι τριμμένο
4-5  αυγά
1  βιτάμ
1  ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι
1  κουτί  γάλα  εβαπορέ  ή
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1  ποτήρι του νερού ζάχαρη, κανέλλα,γαρύφαλλο και καρύδια




Τρόπος  παρασκευής:

Τσιγαρίζουμε το κολοκύθι με το βιτάμ.
Ρίχνουμε  το γάλα, το σιμιγδάλι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε  αφού κρυώσει λίγο το μείγμα τα χτυπημένα αυγά.
Λαδώνουμε το ταψί.
Βάζουμε  τα μισά τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα.
Στη μέση τοποθετούμε τη κρέμα.
Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε και αυτά με λάδι.
Αφού την κόψουμε την πίτα σε λωρίδες, δημιουργώντας  τετράγωνα κομμάτια την ραντίζουμε με λίγο νερό και βιτάμ.
Την ψήνουμε  στους  180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
Μόλις την βγάλουμε απο το φούρνο μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ζάχαρι άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.