Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Εγκρίθηκε η μελέτη για την παιδική χαρά του Κροκυλείου



Μετά από επαφή που είχε ο Σύλλογος με την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας κ. Βίκυ Ζουμα, ενημερωθήκαμε πως εγκρίθηκε η σχετική μελέτη για τις παιδικές χαρές του Δήμου Δωρίδας στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή του Κροκυλείου.




Όπως είναι γνωστόν μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά παραλιακού δήμου της Αθήνας υπήρξε αλλαγή των προδιαγραφών πιστοποίησης και άδειας λειτουργίας των χώρων αυτών και με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου τέθηκαν υψηλά στάνταρ για τις νέες αλλά και τις λειτουργούσες υποδομές. Η παιδική χαρά του χωριού μας, όπως και οι περισσότερες αν όχι όλες του Δήμου, κατασκευάστηκαν χωρίς τις σύγχρονες προδιαγραφές του νόμου, με αποτέλεσμα να πρέπει να κλείσουν για λόγους ασφαλείας. Αυτό έγινε και τυπικά τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Δήμος Δωρίδας με έγγραφό του προς τις τοπικές κοινότητες ζήτησε το σφράγισμα των παιδικών χαρών έως ότου αυτές λάβουν βεβαίωση καταλληλότητας, κάτι φυσικά αδύνατο που δεν θα μπορούσε να λάβει η δική μας παιδική χαρά που κατασκευάστηκε πολύ παλαιότερα. Θυμίζουμε μάλιστα πως τα όργανα αγοράστηκαν αρχικά από την οικογένεια κ. Κώστα Γραβάνη και συμπληρώθηκαν αργότερα από τους Γαμπρούς και οι Νύφες Κροκυλείου με χρήματα που συγκέντρωσαν από τις λαχειοφόρους τους.

Έτσι το θέμα της παιδικής χαράς πέρασε στην αναμονή μέχρι ότου ο Δήμος Δωρίδας βρει χρηματοδότηση και αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την ανακατασκευή της. Την άνοιξη του 2018, ενημερωθήκαμε πως το επερχόμενο Leader θα προέβλεπε την δυνατότητα μερικής χρηματοδότησης των Δήμων για παιδικές χαρές. Έτσι μαζί με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής κοινότητας κ. Αυγερόπουλο Κώστα, απευθυνθήκαμε για οικονομική συνδρομή στους κυρίους Ντίνο και Γιώργο Μακρυκώστα ο οποίοι με χαρά προθυμοποιήθηκαν να συμβάλουν στο έργο, εφόσον φυσικά ο Δήμος Δωρίδας θέσει την ανακατασκευή της παιδικής χαράς σε άμεση προτεραιότητα υλοποίησης.

Θέσαμε λοιπόν την δυνατότητα αυτή στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη, ο οποίος συμφώνησε να βάλει το έργο σε προτεραιότητα και έτσι ο Σύλλογος  με την από 14 Ιουνίου 2018, επιστολή του προς τον Δήμο Δωρίδας ενημερώνει και εγγράφως για την πρόθεση του Ιδρύματος Μακρυκώστα να υποστηρίξει την κατασκευή νέας παιδικής χαράς. Πράγματι ο Δήμος ενέταξε στην μελέτη του την παιδική χαρά του Κροκυλείου και οι ανάδοχοι μελετητές επισκέφτηκαν τον χώρο προκειμένου να συντάξουν την σχετική μελέτη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμαρχος μας ενημερώνει ότι Δήμος θα υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόφημος που καλύπτει πλήρως την αγορά εξοπλισμού (όργανα παιχνιδιού) και ελαστικούς τάπητες. Πολύ πρόσφατα μάλιστα ενέκρινε την σχετική μελέτη η οποία μάλιστα προβλέπει για την παιδική χαρά Κροκυλείου την τοποθέτηση έξι (!) διαφορετικών οργάνων. Τώρα ετοιμάζεται η προκύρηξη για την προμήθεια των οργάνων και του ελαστικού τάπητα, η οποία ελπίζουμε να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και μετά θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.